peru Opublikowano 1 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 Zastosowałem się do wszystkiego (zamieszać - zrobiłem to kilka razy w tydzień, podniosłem temperaturę o 2 stopnie). Zaczęło bulkać, ale mimo tego od tygodnia BLG równe 4. Zlać na cichą, rozlewać do butelek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skajo Opublikowano 1 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 4 blg to już nie taka tragedia, na bulkanie nie zwracaj uwagi. Raczej do rozlewu, możesz dać troszkę mniej surowca do refermentacji jeśli się czegoś obawiasz, ewentualnie daj temu piwu jeszcze ze 3-4 dni jak masz cierpliwość, chociaż wygląda na to że raczej wiele to nie wniesie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się