jaceq Opublikowano 16 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 Witam. Moje piwo chmieliłem na goryczkę marynką 50g i lubelskim na aromat i smak 40g. Używałem woreczków do chmielenia a piwo nie wyszło takie goryczkowe.Czy przyczyną może być nieświeży chmiel czy ciasno zawiązane woreczki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 16 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 Bardziej obstawial bym jakosc chmuelu ( zwlaszcza jesli chodzi o goryczke ) Alfa kwasy sie utleniaja - beer smith oferuje mozliwosc tego faktu modelowania ale to trudny temat. Temat aromatu to tez szeroki - lubelski nie jest krolem w tym temacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 16 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 woreczki to zło. Lepiej chmielić bez nich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się