Skocz do zawartości

Płatki migdałów w stoucie


SlavKo

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć Wszystkim.

 

Nie chcę zakładać co warkę nowego topicu, więc wrzucam do swojego pierwszego tematu kolejny :)Wkrótce zabieram się za drugą (IOSEP) i trzecią warkę (STOUT) ale o jeden poziom trudności wyżej ;) Czyli z ekstraktów ale z chmieleniem. W planie mam Imperial Orange Smoked English Portera 15-16Blg (10-12L). Pomysł zrodził się po zjedzeniu czekolady z dodatkiem skórki pomarańczy. Chciałbym żeby piwo było czekoladowe z nutami kawy i orzechów.

 

Składniki:

 

Chmiel:  Challenger 50g

Drożdże: 2x11,5g US-04

Płatki USA Biały Dąb (mocno palone) 50g (na cichą)

Słód Pale Chocolate (560-690EBC lub 450-550EBC) 300g

Świeżo starty zest z pomarańczy 50-80g (na cichą)

Ekstr. jęczmienny jasny 2x1,7kg

 

Lub

Ekstr. jęczmienny jasny 1,7kg

Ekstr. jęczmienny ciemny 1,7kg

 

 

Proszę o uwagi bardziej doświadczonych kolegów.

Edytowane przez SlavKo
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.