SlavKo Opublikowano 20 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 (edytowane) Cześć Wszystkim. Nie chcę zakładać co warkę nowego topicu, więc wrzucam do swojego pierwszego tematu kolejny Wkrótce zabieram się za drugą (IOSEP) i trzecią warkę (STOUT) ale o jeden poziom trudności wyżej Czyli z ekstraktów ale z chmieleniem. W planie mam Imperial Orange Smoked English Portera 15-16Blg (10-12L). Pomysł zrodził się po zjedzeniu czekolady z dodatkiem skórki pomarańczy. Chciałbym żeby piwo było czekoladowe z nutami kawy i orzechów. Składniki: Chmiel: Challenger 50g Drożdże: 2x11,5g US-04 Płatki USA Biały Dąb (mocno palone) 50g (na cichą) Słód Pale Chocolate (560-690EBC lub 450-550EBC) 300g Świeżo starty zest z pomarańczy 50-80g (na cichą) Ekstr. jęczmienny jasny 2x1,7kg Lub Ekstr. jęczmienny jasny 1,7kg Ekstr. jęczmienny ciemny 1,7kg Proszę o uwagi bardziej doświadczonych kolegów. Edytowane 20 Października 2016 przez SlavKo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się