Wesoly Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Spadła mi trochę poniżej zera (-8°C)temperatura w pomieszczeniu gdzie przechowuje słód. W związku z tym mam pytanie. Cz ujemne temperatury uszkadzają enzymy? Może jedynie osłabiają? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Mój był w - 15°C i piwo wychodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Spytaj na BB najlepiej na pw wogosza on Ci napewno wyczerpująco odpowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbynekkk Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 A mój w minus 25 stopniach, a wczorajszy koźlak z tych słodów i tak zatarł się bardzo dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Mój słód już drugą zimę leży w blaszaku... Ale jeszcze nie próbowałem co z niego wyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 mój 3 dni przeleżał w max -30 i jest ok zapominałem z bagażnika wypakować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 2 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 Enzymy powinny przeżyć bez problemu, w słodzie wody jest niewiele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 3 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2010 Zajrzałem właśnie na browar.biz i jest tam lektura na ten temat http://browar.biz/artykuly.php?id=148 Miłego czytania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi