Wesoly Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Spadła mi trochę poniżej zera (-8°C)temperatura w pomieszczeniu gdzie przechowuje słód. W związku z tym mam pytanie. Cz ujemne temperatury uszkadzają enzymy? Może jedynie osłabiają? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Mój był w - 15°C i piwo wychodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Spytaj na BB najlepiej na pw wogosza on Ci napewno wyczerpująco odpowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbynekkk Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 A mój w minus 25 stopniach, a wczorajszy koźlak z tych słodów i tak zatarł się bardzo dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Mój słód już drugą zimę leży w blaszaku... Ale jeszcze nie próbowałem co z niego wyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 mój 3 dni przeleżał w max -30 i jest ok zapominałem z bagażnika wypakować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 2 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 Enzymy powinny przeżyć bez problemu, w słodzie wody jest niewiele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 3 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2010 Zajrzałem właśnie na browar.biz i jest tam lektura na ten temat http://browar.biz/artykuly.php?id=148 Miłego czytania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się