Bl8time Opublikowano 11 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 Witam, wszystkich. Ostatnio dołączyłem do zacnego grona beer geeków. Od kilku miesięcy zacząłem poznawać smak piwa i poczułem zapach chmielu. Nie czekałem długo i zacząłem już produkować pierwsze piwo, na razie z gotowców, ale mam nadzieje krok po kroku, podnosić swoje umiejętności. Dotychczas udało mi się zrobić nie zbyt udanego bittera, a w chwili obecnej, leży Lager na cichej, z dodatkowym chmieleniem ( tak do częstowania innych, ja się zakochałem w innych piwach, ale może o tym później). Udało mi się też przerzucić bakcyla na wuja, pomagam mu z jego pierwszą warką, a mój wuja, typowy piwosz, chciał zrobić piwo jak najtaniej i najprościej - brewkit i lager na cukrze. Na dzień dzisiejszy jest na burzliwej, sam jestem ciekaw co z tego wyjdzie. To tyle o mnie, nie będę was zanudzał, a sam muszę zabrać się za jakąś pracę, coś czuję że szefowa może nie być zadowolona z tego ze płaci za mój czas, a ja czytam i pogłębiam swoją wiedzę o piwie. Pozdrawiam, wszystkich i już dziękuję za wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Śliwiński Opublikowano 11 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 Taka mała uwaga: lager to tylko napis na puszce;) Fermentujesz to prawdopodobnie w temperaturach wybitnie nie lagerowych Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bl8time Opublikowano 11 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 Taka mała uwaga: lager to tylko napis na puszce;) Fermentujesz to prawdopodobnie w temperaturach wybitnie nie lagerowych Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk I tak i nie. Zadałem drożdże lagerowe ( S-23) i fermentor jest w niższych temperaturach, udało mi się znaleźć odpowiednie warunki u rodziny. Natomiast ten "lager" wuja to inna historia (drożdże z zestawu i stoi pewnie w kotłowni), już wyczekuje chwili, aż oba produkty będę mógł porównać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się