Mis__Koralgol Opublikowano 21 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Poszkuję fałszywego dna do fermentora z BA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek85 Opublikowano 22 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 Poszkuję fałszywego dna do fermentora z BA. http://marxam-metalshop.eu/pl/c/falszywe-dno/62 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enethion Opublikowano 22 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 Albo: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10112530/ Więcej info: http://www.piwo.org/topic/17332-fa%C5%82szywe-dno-by-ikea/ Mis__Koralgol 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mis__Koralgol Opublikowano 22 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 Używałeś tego fałszywego dna z ikei może? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enethion Opublikowano 22 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 Jeszcze nie. Miałem to robić w tym miesiącu, ale przygarnięcie bezdomnego szczeniaka wszystko przesunęło w czasie i pewnie padnie na listopad. Muszę jeszcze kilka rzeczy skompletować do zacierania. Skoro jednak tutejsi piwowarzy z powodzeniem go używają, to nie spodziewam się zawodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gromog Opublikowano 22 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 Kupiłem fałszywe dno w BA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mis__Koralgol Opublikowano 22 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 Chyba się pokuszę o to metalowe z tego sklepu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwosz86 Opublikowano 23 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Używałeś tego fałszywego dna z ikei może? W którymś z tematów ktoś opisywał doświadczenia z tym ikeowym dnem. Niestety średnica jest za duża (trzeba robić kilkulitrowe podbicie), więc trzeba go trochę powyginać, żeby umieścić w fermentorze przy ujściu kranika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enethion Opublikowano 24 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 W którymś z tematów ktoś opisywał doświadczenia z tym ikeowym dnem. Niestety średnica jest za duża (trzeba robić kilkulitrowe podbicie), więc trzeba go trochę powyginać, żeby umieścić w fermentorze przy ujściu kranika. Podlinkowałem ten wątek nawet wyżej Co do wygięcia: wstępnie sprawdzałem i faktycznie trzeba wygiąć sito, ale potem wymagane podbicie jest bardzo małe (nie pamiętam teraz dokładnie ile wynosi). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwosz86 Opublikowano 24 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 Ktoś tam pisał, że po wygięciu podbicie miał 3 - 4 litry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mis__Koralgol Opublikowano 24 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 (edytowane) Ktoś tam pisał, że po wygięciu podbicie miał 3 - 4 litry. Zakupiłem metalowe fałszywe dno, ze strony której kolega podlinkował. Tylko teraz się zastanawiam co zrobić przy większym zasypie żeby się zmieściło ziarno. Edytowane 24 Października 2016 przez Mis__Koralgol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 24 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 Nie ma problemu, przekladasz tyle zacieru ile sie da, spuszczasz troche brzeczki przedniej i przekladasz resztę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mis__Koralgol Opublikowano 24 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 Nie ma problemu, przekladasz tyle zacieru ile sie da, spuszczasz troche brzeczki przedniej i przekladasz resztę. Używasz fałszywego dna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 24 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 Nie. Ale na sraczwężu przy dużych zasypach tak sobie radziłem, tutaj pewnie jest tak samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi