Marecky Opublikowano 26 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 Witam serdecznie wszystkich. Podglądałem ten portal systematycznie od jakiegoś czasu i pewnie dalej byłbym anonimowym podglądaczem ale kiedy próbowałem ściągnąć sobie kalkulator okazało się, że muszę się zarejestrować. To teraz może parę słów o sobie, mieszkam w Warszawie, samodzielnie warzę od wiosny, mam na koncie 7 warek. Były to różne wariacje pal ale, bo takie piwo lubię. Wcześniej zdarzało mi się uwarzyć coś z kolegą ale niedawno dorobiłem się własnej piwnicy i poszedłem na swoje. W ten weekend robię 8 i 9 warkę, już nie mogę się doczekać. Będzie to piwo miodowe dla mojej żony i mocno chmielona aipa dla mnie;) Pozdrawiam wszystkich fanów chmielu Marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuki33 Opublikowano 26 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 Fajnie, kolejny piwowar z Warszawy. Zachęcam do korzystania z piwnego depozytu! Pozdrawiam, życzę samych udanych warek! :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 26 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 Cześć, a jak będziesz robił miodowe? jest to gatunek na którym można się zawieść w domowych warunkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecky Opublikowano 26 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 Cześć, a jak będziesz robił miodowe? jest to gatunek na którym można się zawieść w domowych warunkachDo słodów dodam płatki gryczane, zatrę na słodko. Miód gryczany dodam jak już brzeczka trochę ostygnie. Receptury nie mam dokładnej bo muszę to sobie jeszcze wszystko policzyć. Wiem, że nie jest to łatwe piwo bo się już raz kiedyś przejechałem.Jak się uda to nie omieszkam podzielić się nabytym doświadczeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuki33 Opublikowano 26 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 Z tego co pamiętam to miód dodany na burzliwą dużo nie daje. Aromat w ogóle nie jest wyczuwalny, smak bardzo słabo. Prędzej próbowałbym dodawać miodu na refermentację albo spasteryzowałbym piwo i dopiero dodał miód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 26 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 dodawać miodu na refermentację albo spasteryzowałbym piwo i dopiero dodał miód na refermentacje to są śladowe ilości, jak piwo poddasz pasteryzacji to jak się ma nagazować ?miód najlepiej gryczany, ja robiłem 3 razy, najlepsze efekty były jak dałem 1,7kg wielokwiatowego i 1,7kg gryczanego, dodałem na chmieleniu i od razu wyłączyłem grzanie, rozlałem w 4 wersjach bez dodatku słodzika i z 1,2 i 3 pastylkami i jedną butelkę z 4 która jak dla mnie nie pijalna, jedna słabo wyczuwalna, 2szt jakieś takie najbardziej miodowe bo delikatnie słodki i aromat, 3 za dużo, ale kobiety wypiły ze smakiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuki33 Opublikowano 26 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 dodawać miodu na refermentację albo spasteryzowałbym piwo i dopiero dodał miódna refermentacje to są śladowe ilości, jak piwo poddasz pasteryzacji to jak się ma nagazować ?miód najlepiej gryczany, ja robiłem 3 razy, najlepsze efekty były jak dałem 1,7kg wielokwiatowego i 1,7kg gryczanego, dodałem na chmieleniu i od razu wyłączyłem grzanie, rozlałem w 4 wersjach bez dodatku słodzika i z 1,2 i 3 pastylkami i jedną butelkę z 4 która jak dla mnie nie pijalna, jedna słabo wyczuwalna, 2szt jakieś takie najbardziej miodowe bo delikatnie słodki i aromat, 3 za dużo, ale kobiety wypiły ze smakiem Masz rację, zupełnie nie pomyślałem o tym, że piwo się nie nagazuje. Jeżeli udało Ci się zrobić miodowe piwo to gratulacje :> Mnie posty z tegoż forum na temat miodowego mnie zniechęciły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się