Mis__Koralgol Opublikowano 29 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Podejmuję się zrobić długo oczekiwanego risa, pytanie do bardziej doświadczonych o sam skład czy nie będzie za bardzo popieliste. Z tego względu że moja wydajność przy piwach ciemnych jest w okolicach 60% jest dużo słodów. Przy tej wydajności wychodzi 35 blg. Pilzneński 8 kg Pszeniczny 2 kg Whisky 2 kg Monachijski 2 kg Special B 0.5 kg Biscuit malt 0.4 kg Kawowy Castle malting 0.4kg 250 Carafa special 3 0.5 kg Czekoladowy fawcett 0.4 kg 900EBC Extra black 0.3kg 1400 EBC Zacieranie jednotemperaturowo 64-65st dwuraźnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pindin Opublikowano 29 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 RIS z tego będzie. Porządnie nachmielić na goryczkę i do fermentora. Jakimi drożdżami chcesz fermentować taki ekstrakt? Wydaje mi się, że może troszkę za dużo karmeli, można nawet wszystkie wyrzucić, bo i tak słodkie będzie i z mocną podstawą słodową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mis__Koralgol Opublikowano 29 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 WLP001 gęstwa 3 zbiór. Zastanawia mnie czy nie będzie z tego popiołu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pindin Opublikowano 29 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Zastanawia mnie czy nie będzie z tego popiołu. Nie będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi