Mis__Koralgol Opublikowano 29 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Podejmuję się zrobić długo oczekiwanego risa, pytanie do bardziej doświadczonych o sam skład czy nie będzie za bardzo popieliste. Z tego względu że moja wydajność przy piwach ciemnych jest w okolicach 60% jest dużo słodów. Przy tej wydajności wychodzi 35 blg. Pilzneński 8 kg Pszeniczny 2 kg Whisky 2 kg Monachijski 2 kg Special B 0.5 kg Biscuit malt 0.4 kg Kawowy Castle malting 0.4kg 250 Carafa special 3 0.5 kg Czekoladowy fawcett 0.4 kg 900EBC Extra black 0.3kg 1400 EBC Zacieranie jednotemperaturowo 64-65st dwuraźnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pindin Opublikowano 29 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 RIS z tego będzie. Porządnie nachmielić na goryczkę i do fermentora. Jakimi drożdżami chcesz fermentować taki ekstrakt? Wydaje mi się, że może troszkę za dużo karmeli, można nawet wszystkie wyrzucić, bo i tak słodkie będzie i z mocną podstawą słodową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mis__Koralgol Opublikowano 29 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 WLP001 gęstwa 3 zbiór. Zastanawia mnie czy nie będzie z tego popiołu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pindin Opublikowano 29 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Zastanawia mnie czy nie będzie z tego popiołu. Nie będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się