marek_80 Opublikowano 20 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2010 Jeśli to klejenie nie zda egzaminu podczas eksploatacji polecam pospawać to elektrodą do żeliwa (oczywiście jeśli to żeliwo, ale zapewne jest to odlew żeliwny). Koszt jednej elektrody ok 6 zł. Podczas reanimacji mojego młynka do słodu uległ uszkodzeniu jeden uchwyt i bez problemu w domowych warunkach został pospawany. Foto z reanimacji w przyszłym tygodniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 20 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2010 Jeśli to klejenie nie zda egzaminu podczas eksploatacji polecam pospawać to elektrodą do żeliwa (oczywiście jeśli to żeliwo, ale zapewne jest to odlew żeliwny). Koszt jednej elektrody ok 6 zł. Podczas reanimacji mojego młynka do słodu uległ uszkodzeniu jeden uchwyt i bez problemu w domowych warunkach został pospawany. Foto z reanimacji w przyszłym tygodniu. Celowo zrezygnowałem ze spawania (choć z punktu widzenia konserwatorskiego byłoby bardziej właściwe), bo chciałem uniknąć możliwości zdeformowania kształtu. Wydaje mi się, że trzeba byłoby wybrać nieco żeliwa w linii pęknięcia i w to miejsce wtopić elektrodę. Ciut za dużo kombinacji jak dla mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi