amrish Opublikowano 27 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Planuję warzyć imperialnego witka i go odpowiednio nachmielić. Pytanie ile kg zasypu mogę dać na gar 30 L żeby filtracja nie stanęła. Mam sraczwężyk 120cm. Zasyp 50% pilz 50% niesłodowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hopman Opublikowano 28 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Najwięcej udało mi się zmieścić 10kg zasyp w 20l wody w 30l garnku. Wydaje mi się, że więcej się nie zmieści. Nie mam natomiast jeszcze doświadczenia z tak dużym zasypem pszenicy w takiej ilości... Ja miałem 100% jęczmienia i filtracja poszła bardzo szybko i bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carllos Opublikowano 28 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Witaj. W "Święta" poczynłem Witka i z filtracja na "sraczwężyku" nie miałem problemu, tylko wolno puszczałem filtracje. Zasyp 45% słód pilzneński 55% płatki pszeniczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi