dzichad Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 Witam wszystkich. Nazywam się Robert Nie wiem kompletnie co mam tu napisać ale skoro mus to mus. Kiedyś uwarzyłem Real Ale z Coopers Brewery po tym długo nic aż w kocu naszła mnie ochota na własna produkcję i w zeszła sobotę z kolega zrobiliśmy miodowe ''coś ''. Zobaczymy co wyjdzie bo jak na razie dziwna fermentacja się odbywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 Witaj , na czym polega ta dziwność ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzichad Opublikowano 15 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 Po dodaniu drożdży a były to Safbrew S-33 w balonie nie zrobiła się piana. Coś się dzieje bo na w rurce widać ze ulatniające się gazy. Ale tyle piany brak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
natrix Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 U mnie S-33 zrobiły niską pianę (około 4 cm), która po 2 dniach opadła. Jak zmierzyłem °Blg to okazało się że spadło z 16°Blg do 6°Blg . Może taki urok tego szczepu, ze piana mizerna, ale pracować potrafią. Chociaż dodam, że dopiero przygodę zaczynam i wielkich doświadczeń nie mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 I ja witam. Na tym forum raczej do niczego nie zmuszają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się