Jerzy Opublikowano 29 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 Słód bursztynowy do jakiej receptury wykorzystać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quick.Ben Opublikowano 29 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 Na szybko z opisu na TB: "Słód bursztynowy jest produkowany w procesie delikatnego prażenia słodu pilzneńskiego. Cechuje go charakterystyczna bursztynowa barwa i herbatnikowy aromat. Odpowiedni do piw typu Kölsch, Scottish (2-5% zasypu), Pale Ale, Altbier (3-5% zasypu), Brown Ale (8-12% zasypu)." Może któreś z tych piw akurat ci pasuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilg20 Opublikowano 29 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 East Coast IPA np., ale i do każdego innego jasnego piwa dla korekty barwy i nadania słodowości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się