krisangel Opublikowano 19 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 Wybacz kolego Lagler ale śledząc forum i widząc ferment jaki siejesz pod każdym postem to twoja opinia niestety najmniej mnie interesuje a jaki sens po dezynfekcji ma płukanie? Toż to słaba by była ta dezynfekcja. To fakt. Myślenie przy niedzieli czasem boli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 20 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Tylko czasem nie uzywjcie sody do mycia butelek...podobno oslabia szklo. Wszystkie butelki przepuszczam przez NaOH, często kilkakrotnie. Za każdym razem na co najmniej 24h. Ostatniego granata miałem w warce ok 30, gdzie jeszcze NaOH nie stosowałem. jkx6 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwosz86 Opublikowano 20 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Kurde ale problemy egzystencjalne, czy NaOH niszczy butelki czy nie Jak ktoś ma obawy przed sodą kaustyczną, to może myć brudne butelki roztworem Domestosa - ja tak myłem butelki, które miały po centymetr pleśni, czy jakiego tam grzyba na dnie i bez problemu je doprowadziłem do ładu. A jeśli chodzi o te po wypiciu piwa, to warto poświęcić 10 sekund i przepłukać butelkę wodą parę razy zaraz po opróżnieniu i nie będziecie mieli tych dylematów Potem wystarczy przed rozlewem przepłukać OXI czy StarSanem i gotowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reszkapl Opublikowano 20 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Domsestos to macie na myśli zwykły Domsestos z marketu? Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joonecky Opublikowano 21 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 (edytowane) Używacie wielokrotnie jednego roztworu NaOH do płukania butelek? Bo ja wymoczyłem kilkanaście butelek w roztworze i wypłynęło mi z nich trochę syfu Edytowane 21 Lutego 2017 przez joonecky Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 21 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Domsestos to macie na myśli zwykły Domsestos z marketu? Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateos Opublikowano 21 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Używam wielokrotnie, filtruje z zanieczyszczeń i czeka sobie do następnego użycia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_K Opublikowano 21 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Domsestos to macie na myśli zwykły Domsestos z marketu? Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Tak. Lepszy z biedry niż oryginał. Mniej śmierdzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 21 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 (edytowane) Używacie wielokrotnie jednego roztworu NaOH do płukania butelek? Bo ja wymoczyłem kilkanaście butelek w roztworze i wypłynęło mi z nich trochę syfu Tak. Dopóki jest śliski i czuć że żre (czasem po wsadzeniu reki odkrywam że mam gdzieś skaleczona, czuć że żre).Czyli dlugo, moj ma chybs z pół roku. Fakt, jest już dość brudny (etykiety i farba z nich mocno go brudzą, zaplesniale butelki rzadko wsadzam, zwykle usuwam pleśń wcześniej gorącym oxi). Ale i tak pozniej przeciez plucze te butelki kilkakrotnie Edytowane 21 Lutego 2017 przez bart3q Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwosz86 Opublikowano 21 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Domsestos to macie na myśli zwykły Domsestos z marketu? Zwykły Dobrze z brudnymi butelkami daje sobie też radę najzwyklejszy ACE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 21 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Kiedyś kupowałem najzwyklejsze w Netto (bez dodatków zapachowych) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joonecky Opublikowano 23 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 W opracowniach dotyczących mycia ługiem sodowym czytałem, że trzeba dezaktywować go kwaskiem cytrynowym. Mam w domu kwas askorbinowy - czy taki roztwór też zdezaktywuje ług? Wysłane z mojego m3 note przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jkx6 Opublikowano 23 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 Każdy kwas neutralizuje ług. Dlatego dobrym połączeniem jest starsan + NaOH. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enethion Opublikowano 23 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 W opracowniach dotyczących mycia ługiem sodowym czytałem, że trzeba dezaktywować go kwaskiem cytrynowym. Mam w domu kwas askorbinowy - czy taki roztwór też zdezaktywuje ług? Wysłane z mojego m3 note przy użyciu Tapatalka Witaminą C? Mi by było nieco szkoda, ale zadziała Wysłane z Rivendell przy użyciu Palantíru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joonecky Opublikowano 23 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 Akurat miałem czystą C pod ręką i nie chciało mi się iść po kwasek cytrynowy Wysłane z mojego m3 note przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi