JacekKocurek Opublikowano 21 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 Piwo koloru miedzianego. Nagazowanie średnie, piana średniopęcherzykowa niezbyt trwała, pozostawia cieniutki kożuszek. Aromat w pierwszej chwili skojarzył mi się z tym co produkują drożdże T58, sprawdziłem i Vettis użył S-33 i faktycznie to nie jest to co dają T58. Aromat jest zatem "ejlowy", owocowy i lekko karmelowy. Chmiel nie wyczuwalny. Podobnie w smaku dominuje słód i karmel. Słodycz lekko tylko przełamana goryczką chmielu; tu przeciwnie jak w Bohemskim Pilsie mogłoby być goryczki nieco więcej. Mimo poważnej zawartości alkoholu jest on niewyczuwalny. Dobre piwo Vettis, Twoje zdrowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się