marcinho Opublikowano 7 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 (edytowane) Witam wszystkich mam na imię Marcin jestem z Grodziska Mazowieckiego piwowarstwem domowym zajmuje się od niecałego roku za sobą mam 5 warek na razie wszystkie z "puchy " ale zawsze staram się je modyfikować kombinując z drożdżami i chmieleniem !! choć przymierzam się pomału do warzenia ze słodów!! pozdrawiam !! Edytowane 7 Marca 2017 przez marcinho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jun22 Opublikowano 7 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Witaj ! Co Masz taką tremę ze słodami ? Wbrew pozorom to nic trudnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinho Opublikowano 8 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 (edytowane) Dobrze to ująłeś trema ze nie wyjdzie ze to za trudne plus jeszcze nie do końca kompletny sprzęt ale myślę ze się odważę wreszcie!! Edytowane 8 Marca 2017 przez marcinho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikeyy Opublikowano 8 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Ja po 2 warkach stwierdziłem, że najwyższy czas na zacieranie. Do tego na 1 zacierane piwo poszedł weizen 60% pszenicy (udany bez żadnych komplikacji), więc da się bez problemu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinho Opublikowano 8 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 To widze kolega odwaznie jak na początek od razu za przenice sie wziął!ja myśle żeby zacząć od jakiegoś pilsika !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jun22 Opublikowano 8 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Pils jest raczej dla ,,starszaków " . Czytaj jeszcze raz czytaj . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Versaar Opublikowano 9 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Ja na początek polecam: http://www.wiki.piwo.org/Full_Aroma_Hops_,_Carlberg_(wersja_na_20l) Prosty zasyp, zamiast Magnum możesz dać na przykład Marynkę i masz proste i dobre piwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinho Opublikowano 9 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 (edytowane) To widzę ze faktycznie muszę jeszcze poczytać dzięki za podpowiedzi Edytowane 9 Marca 2017 przez marcinho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi