Pieron Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 Piana drobna, ale szybko znikająca. Kolor czarny. Nagazowanie dobre. W zapachu cytrusowe. W smaku bardzo smaczne. Liczne przyprawy ładnie scharmonizowane (tu nie będę wymyslał jakie). Rzeczywiście to piwo świąteczne. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 23 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 Foto: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wassyl Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 Dzięki za recenzję. Przyprawy oparte na analizach wątku o piwie bożonarodzeniowym - w tym konkretnym przypadku: W czasie chmielenia dodano: 3 ziarna kardamonu - obrane z łusek i utarte w moździerzu 7 goździków, 1/4 gałki muszkat, 3 ziela angielskie - utarte w moździerzu , 10 śliwek suszonych na 10 min przed końcem warzenia. na cichej leżało z jaską wanilii i cynamonu przez 2 tygodnie Nie będę ukrywał, że liczyłem na mocniejszy posmak śliwki, ale było ich zdecydowanie za mało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się