Pieron Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 Piana drobna i gęsta, pozostająca na szkle do samego końca. Kolor jasny, piwo mętne. Zapach mocno cytrusowy. Nagazowanie super (spore ale nic nie uciekło). W smaku obficie gorzkie z imbiru (ale takie lubię). Lekko owocowe. Występuję jak by nieco cynamonu. Bardzo dobre piwo. Dzięki Muszę dodać, że na końcu jakieś ostre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 23 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 Foto: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wassyl Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 Dzięki za recenzję okazuje się, że to piwo zaczyna wszystkim smakować - chyba wrzucę recepturę. Mocny aromat imbiru wynika z drobnego błędu co do ilości zadanej w czasie warzenia. Żona wymyśliła dodawanie do kufla 20 ml syropu cukrowego na 1/2 litra - zmienia radykalnie smak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 24 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 Żadnych syropów nie trzeba. :cool2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się