Skocz do zawartości

Browar Miś


Rekomendowane odpowiedzi

Warka Nr.24 Berliner Weisse

08.12.2017/ 10.12.2017

Skład:

  • 2,6kg. pszeniczny
  • 1kg paleale
  • 1kg pilzneński
  • 30g lubelski
  • Bakterie L. planatarum (probiotyk sanprobi) całe opakowania
  • US-05

Zacieranie:

  • Temperatura 67oC, czas 60min.
  • Temperatura 72oC, czas 15min.

 

Gotowanie/chmielenie: 60min

  • gotowanie 15min bez chmielenia, blg 10
  • schłodzona brzeczka do 40 dodane bakteri L. Planatarum do garnka, garnek zaizolowany folią aluminiową i taśma odstawiony w kąt i zakryty koce, polary,kurtki, po 48godzinach temperatura spadła do 33,7
  • 60min. lubelski 30g

 

Dodana  paczka US-05 w temperaturze 20

Wyniesione do piwnicy temperatura otoczenia 15/16 temperatura na fermentorze około 18

Drożdze wystartowały po 24h

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.