nidzwiadekk Opublikowano 17 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 Warka Nr.24 Berliner Weisse 08.12.2017/ 10.12.2017Skład: 2,6kg. pszeniczny 1kg paleale 1kg pilzneński 30g lubelski Bakterie L. planatarum (probiotyk sanprobi) całe opakowania US-05 Zacieranie: Temperatura 67oC, czas 60min. Temperatura 72oC, czas 15min. Gotowanie/chmielenie: 60min gotowanie 15min bez chmielenia, blg 10 schłodzona brzeczka do 40 dodane bakteri L. Planatarum do garnka, garnek zaizolowany folią aluminiową i taśma odstawiony w kąt i zakryty koce, polary,kurtki, po 48godzinach temperatura spadła do 33,7 60min. lubelski 30g Dodana paczka US-05 w temperaturze 20 Wyniesione do piwnicy temperatura otoczenia 15/16 temperatura na fermentorze około 18 Drożdze wystartowały po 24h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się