jarkus Opublikowano 7 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 (edytowane) Browar Uta: Sezon 1 1. 2017-04-30 Polskie Ale 13.0°Blg 2. 2017-05-14 Best Bitter 12.5°Blg 3. 2017-05-28 Hefeweizen 13.5°Blg 4. 2017-06-04 Golden Ale 12°Blg 5. 2017-06-17 Dunkel Weizen 14°Blg 6. 2017-06-25 American Wheat 11°Blg 7. 2017-07-02 Roggenbir 13°Blg 8. 2017-07-16 Cherry Sour Ale 13°Blg 9. 2017-07-21 Polskie Ale 14°Blg 10. 2017-07-23 Hefeweizen 14°Blg Sezon 2 11. 2017-10-22 Polskie Ale 13°Blg 12. 2017-11-12 Pils 13°Blg Edytowane 16 Listopada 2017 przez jarkus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarkus Opublikowano 7 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 (edytowane) #1 2017-04-30Polskie Ale (Majowe)Zasyp:Strzegom Pilzneński - 4,00 kgStrzegom Karmelowy 30 - 0,25 kgZacieranie:Woda - 15 l52°C - 15 min62°C - 30 min72°C - 45 min78°C - 10 minWysładzanie:12 l - 76-78°CWarzenie: 90 minChmielenie:Marynka - 30g - 60 minMarynka - 20g - 30 minLubelski - 25g - 15 minLubelski - 25g - 5 minDrożdże:S-04 (suche)Fermentacja:18 l - 13°Blg Fermentacja cicha: 2017-05-12 - 17,5l - 3°Blg (1.012) Rozlew: 2017-05-21 - 17l - 3°Blg (1.012) glukoza 100g Edytowane 22 Maja 2017 przez jarkus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarkus Opublikowano 17 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 (edytowane) #2 2017-05-14Best BitterZasyp:Strzegom Pale Ale - 3,50 kgStrzegom Karmelowy 150 - 0,50 kg Strzegom Pszeniczny - 0,25 kgZacieranie:Woda - 14 l66°C (68-64) - 60 minWysładzanie:14 l - 78°CWarzenie: 60 minChmielenie:Magnum - 15g - 60 minMagnum - 10g - 30 minGolding - 25g - 5 minDrożdże:S-04 (gęstwa)Fermentacja:19 l - 12,5°Blg (1.052 OG) Blg końcowe - 3 Uwagi: Zdecydowanie za dużo słodu karmelowego Edytowane 25 Czerwca 2017 przez jarkus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarkus Opublikowano 1 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 (edytowane) # 3 2017-05-28 Weizen Zasyp: Weyermann Pszeniczny - 2,45 kg Weyermann Pilzneński - 2,00 kg Viking Malt Karmelowy 150 - 0,05 kg Zacieranie: Woda - 15 l 52°C - 15 min 62°C - 40 min 72°C - 40 min 78°C - 10 min Wysładzanie: 14 l - 78°C Warzenie: 70 min Chmielenie: Hallertauer Tradition- 15g - 60 min Hallertauer Tradition- 10g - 05 min IBU: 8.5 Drożdże: FM41 Fermentacja: 20 l - 13,5°Blg Blg końcowe - 3,1 Edytowane 25 Czerwca 2017 przez jarkus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarkus Opublikowano 20 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 (edytowane) #4 2017-06-04Golden AleZasyp: Strzegom Pilzneński- 2,00 kgStrzegom Pale Ale - 1,50 kg Strzegom Pszeniczny - 0,50 kgZacieranie:Woda - 14 l66°C (68-64) - 60 min 72°C - 15 min 78°C - 10 minWysładzanie:14 l - 78°CWarzenie: 70 minChmielenie:Magnum - 10g - 60 minMarynka- 10g - 30 minGolding - 25g - 15 minDrożdże:S-04 (gęstwa)Fermentacja:19 l - 12,0°Blg Blg końcowe - 2,8 Edytowane 25 Czerwca 2017 przez jarkus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarkus Opublikowano 25 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 #5 2017-06-17Dunkel WeizenZasyp: Pszeniczny ciemny - 2,00 kgPszeniczny jasny - 0,5 kg Wiedeński- 1,00 kg Monachijski - 1 kg Czekoladowy - 0,1 kg Karmel 150 - 0,1 kgZacieranie:Woda - 14 l44°C - 15 min 52°C - 25 min 62°C - 20 min 68°C - 40 min 72°C - 20min 78°C -10 minWysładzanie:14 l - 78°CWarzenie: 90 minChmielenie:Marynka- 5g - 60 minMarynka- 5g - 30 minHallertauer- 15g - 15 minDrożdże:FM41 (gęstwa)Fermentacja:21l - 14,0°Blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarkus Opublikowano 25 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 #5 2017-06-25American WheatZasyp: Pszeniczny jasny- 2,00 kg Pale Ale- 1,00 kg Pilzneński- 1, 00 kg Zacieranie:Woda - 14 l 66°C - 60min 78°C -10 minWysładzanie:14 l - 78°CWarzenie: 70 minChmielenie:Citra- 10g - 60 minAmarillo- 10g - 15minCitra - 10g - 5 min Amarillo- 10g - 5 min Citra - 15g - 0 minAmarillo- 15g - 0 min Citra - 15g - whilpoolAmarillo- 15g - whilpoolDrożdże:US-05Fermentacja:20l - 11,0°Blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się