Skocz do zawartości

Browar Uta


Rekomendowane odpowiedzi

Browar Uta:

 

Sezon 1
1.  2017-04-30         Polskie Ale 13.0°Blg
2.  2017-05-14         Best Bitter 12.5°Blg
3.  2017-05-28          Hefeweizen 13.5°Blg
4.  2017-06-04         Golden Ale 12°Blg
5.  2017-06-17         Dunkel Weizen 14°Blg
6.  2017-06-25         American Wheat 11°Blg
7.   2017-07-02        Roggenbir 13°Blg
8.   2017-07-16        Cherry Sour Ale 13°Blg
9.   2017-07-21        Polskie Ale 14°Blg
10. 2017-07-23        Hefeweizen 14°Blg

 

Sezon 2
11. 2017-10-22        Polskie Ale 13°Blg

12. 2017-11-12        Pils 13°Blg

Edytowane przez jarkus
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

#1 2017-04-30
Polskie Ale (Majowe)

Zasyp:
Strzegom Pilzneński - 4,00 kg
Strzegom Karmelowy 30 - 0,25 kg

Zacieranie:
Woda - 15 l
52°C - 15 min
62°C - 30 min
72°C - 45 min
78°C - 10 min

Wysładzanie:
12 l - 76-78°C

Warzenie:

90 min

Chmielenie:
Marynka - 30g - 60 min
Marynka - 20g - 30 min
Lubelski - 25g - 15 min
Lubelski - 25g -   5 min

Drożdże:
S-04 (suche)

Fermentacja:
18 l - 13°Blg

 

Fermentacja cicha:

2017-05-12 - 17,5l - Blg (1.012)

 

Rozlew:

2017-05-21 - 17l - Blg (1.012)

glukoza 100g

Edytowane przez jarkus
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

#2 2017-05-14
Best Bitter

Zasyp:
Strzegom Pale Ale - 3,50 kg
Strzegom Karmelowy 150 - 0,50 kg

Strzegom Pszeniczny - 0,25 kg

Zacieranie:
Woda - 14 l
66°C (68-64) - 60 min

Wysładzanie:
14 l - 78°C

Warzenie:

60 min

Chmielenie:
Magnum - 15g - 60 min
Magnum - 10g - 30 min
Golding - 25g - 5 min

Drożdże:
S-04 (gęstwa)

Fermentacja:
19 l - 12,5°Blg (1.052 OG)

Blg końcowe - 3

 

Uwagi:

Zdecydowanie za dużo słodu karmelowego

Edytowane przez jarkus
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

# 3 2017-05-28

Weizen

 

Zasyp:

Weyermann Pszeniczny - 2,45 kg

Weyermann Pilzneński - 2,00 kg

Viking Malt Karmelowy 150 - 0,05 kg

 

 

Zacieranie:

Woda - 15 l

52°C - 15 min

62°C - 40 min

72°C - 40 min

78°C - 10 min

 

Wysładzanie:

14 l - 78°C

 

Warzenie:

70 min

 

Chmielenie:

Hallertauer Tradition- 15g - 60 min

Hallertauer Tradition- 10g - 05 min

IBU: 8.5

 

 

Drożdże:

FM41

 

Fermentacja:

20 l - 13,5°Blg

Blg końcowe - 3,1

Edytowane przez jarkus
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

#4 2017-06-04
Golden Ale

Zasyp:

Strzegom Pilzneński- 2,00 kg
Strzegom Pale Ale - 1,50 kg

Strzegom Pszeniczny - 0,50 kg

Zacieranie:
Woda - 14 l
66°C (68-64) - 60 min

72°C - 15 min

78°C -  10 min

Wysładzanie:
14 l - 78°C

Warzenie:

70 min

Chmielenie:
Magnum - 10g - 60 min
Marynka- 10g - 30 min
Golding - 25g - 15 min

Drożdże:
S-04 (gęstwa)

Fermentacja:
19 l - 12,0°Blg

Blg końcowe - 2,8

Edytowane przez jarkus
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

#5  2017-06-17
Dunkel Weizen

Zasyp:

Pszeniczny ciemny - 2,00 kg
Pszeniczny jasny - 0,5 kg

Wiedeński- 1,00 kg

Monachijski - 1 kg

Czekoladowy - 0,1 kg

Karmel 150 - 0,1 kg

Zacieranie:
Woda - 14 l
44°C - 15 min

52°C - 25 min

62°C - 20 min

68°C - 40 min

72°C - 20min

78°C -10 min

Wysładzanie:
14 l - 78°C

Warzenie:

90 min

Chmielenie:
Marynka- 5g - 60 min
Marynka- 5g - 30 min
Hallertauer- 15g - 15 min

Drożdże:
FM41 (gęstwa)

Fermentacja:
21l - 14,0°Blg

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

#5  2017-06-25
American Wheat

Zasyp:

Pszeniczny jasny- 2,00 kg

Pale Ale- 1,00 kg

Pilzneński- 1, 00 kg

Zacieranie:
Woda - 14 l

66°C - 60min

78°C -10 min

Wysładzanie:
14 l - 78°C

Warzenie:

70 min

Chmielenie:
Citra- 10g - 60 min
Amarillo- 10g - 15min
Citra - 10g - 5 min

Amarillo- 10g - 5 min

Citra - 15g - 0 min
Amarillo- 15g - 0 min

Citra - 15g - whilpool
Amarillo- 15g - whilpool

Drożdże:
US-05

Fermentacja:
20l - 11,0°Blg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.