jaras Opublikowano 12 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 No ja ostatnio robiłem dwa smashe na colorado i chinook PL i jest rewelacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezary Daniluk Opublikowano 16 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 A między słodem Pilznenskim Polskim a Niemieckim czy Belgijskim jest jakaś jakościowa różnica która skłania do jego kupna i wydania paru złotych więcej? Jeszcze podczas studiów na laborkach trochę badaliśmy słody i generalnie wychodziło na to, że strzegom wypadał najsłabiej biorąc pod uwagę różne parametry, którymi się określa jakość słodu ale powiedzmy sobie, że to może mieć znaczenie pomijalne (rozluźnienie itd), natomiast zawsze wychodziła różnica w wydajności rzędu ładnych kilku procent na korzyść zagranicznych. Tylko duża różnica w cenie nie przekłada się na nieznaczną różnicę w wydajności więc ja tam jadę od zawsze na strzegomiu a od niedawna malt europ bo mają przyjemne ceny na całe worki z dostawą. Co do moich osobistych odczuć to mam wrażenie, że w 2015 strzegom dawał mi dużo lepszy przełom niż 2016 i 2017, może ktoś podzieli się swoimi odczuciami w tej kwestii? Od jakiegoś roku, na Strzegomiu wcale nie zauważam przełomu ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się