Skocz do zawartości

White Labs WLP670 American Farmhosue Blend - efekty


Rekomendowane odpowiedzi

3 tygodnie temu uwarzyłem warkę, dodałem 1,5 litrowy starter z powyższych drożdży. Aktualnie na powierzchni pływają cząsteczki drożdży (chociaż na zdjęciu może wyglądać na co innego), zapach mało atrakcyjny, smak - na początku smak trochę alkoholowy, coś jak zbyt wysoka temperatura fermentacji (było 18 stopni), później normalny smak piwa. 
Czy ktoś ma doświadczenia z tymi drożdżami, to zupełnie normalne smaki czy mam się martwić?

post-9948-0-34599700-1496143455_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.