WujekStaszek Opublikowano 30 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 3 tygodnie temu uwarzyłem warkę, dodałem 1,5 litrowy starter z powyższych drożdży. Aktualnie na powierzchni pływają cząsteczki drożdży (chociaż na zdjęciu może wyglądać na co innego), zapach mało atrakcyjny, smak - na początku smak trochę alkoholowy, coś jak zbyt wysoka temperatura fermentacji (było 18 stopni), później normalny smak piwa. Czy ktoś ma doświadczenia z tymi drożdżami, to zupełnie normalne smaki czy mam się martwić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się