TheDorsz Opublikowano 6 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 Witam, Zastanawiam się czy jest jakieś przeciwwskazanie do beczkowania hafeweizena?? Czy drożdże nie osiada na dnie i nie będą przypadkiem zaciągane przy rozlewie ? Czy może trzeba beczkę mieszać przed rozlewem ? Poza tym czy refermentowac go w beczce czy juz tylko co2 z butli ? Posiadam beczkę kwasoodporną 50l (45l użytkowo) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 6 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 Witam, Zastanawiam się czy jest jakieś przeciwwskazanie do beczkowania hafeweizena?? Czy drożdże nie osiada na dnie i nie będą przypadkiem zaciągane przy rozlewie ? Czy może trzeba beczkę mieszać przed rozlewem ? Poza tym czy refermentowac go w beczce czy juz tylko co2 z butli ? Posiadam beczkę kwasoodporną 50l (45l użytkowo) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Myślisz że żaden browar nie nalał pszenicy w beczkę? Dlaczego tylko 45l użytkowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheDorsz Opublikowano 6 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 Witam, Zastanawiam się czy jest jakieś przeciwwskazanie do beczkowania hafeweizena?? Czy drożdże nie osiada na dnie i nie będą przypadkiem zaciągane przy rozlewie ? Czy może trzeba beczkę mieszać przed rozlewem ? Poza tym czy refermentowac go w beczce czy juz tylko co2 z butli ? Posiadam beczkę kwasoodporną 50l (45l użytkowo) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Myślisz że żaden browar nie nalał pszenicy w beczkę? Dlaczego tylko 45l użytkowe? Nie o to mi chodzi ze żaden browar nie nalał. Tylko sama kwestia osiadania drożdzy na dnie. W butelce nie ma problemu bo naleje sobie drożdzy więcej albo mniej ale z beczki już tak się nie da. A co do beczki 50 litrów to pod brzeg fittingu. Tabliczka znamionowa mówi że 45l i wydaje się to rozsądne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 6 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 Witam, Zastanawiam się czy jest jakieś przeciwwskazanie do beczkowania hafeweizena?? Czy drożdże nie osiada na dnie i nie będą przypadkiem zaciągane przy rozlewie ? Czy może trzeba beczkę mieszać przed rozlewem ? Poza tym czy refermentowac go w beczce czy juz tylko co2 z butli ? Posiadam beczkę kwasoodporną 50l (45l użytkowo) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Myślisz że żaden browar nie nalał pszenicy w beczkę? Dlaczego tylko 45l użytkowe? Nie o to mi chodzi ze żaden browar nie nalał. Tylko sama kwestia osiadania drożdzy na dnie. W butelce nie ma problemu bo naleje sobie drożdzy więcej albo mniej ale z beczki już tak się nie da. A co do beczki 50 litrów to pod brzeg fittingu. Tabliczka znamionowa mówi że 45l i wydaje się to rozsądne. Browarom i piwowarom domowym lejącym w beczki jakoś to nie przeszkadza. Co to za beczka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheDorsz Opublikowano 6 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zwykła beczka z tym że przemysłówka. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się