loiosh Opublikowano 7 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 Po kilku tygodniach czytania forum, kilku bitwach z żoną("co za melinę będziesz mi tu otwierał!") i niezliczonej ilości wycierania brody jak czytałem dział degustacji, postanowiłem i ja spróbować tego rzemiosła. Jeżeli wszystko dobrze pójdzie jutro w godzinach porannych zawita u mnie kurier z wielką paczką na złotej tacy. Pomimo chmielowej zieloności w temacie będę poszerzał wiedzę podpierając się Waszymi doświadczeniami. Mam nadzieję, że zawitam tutaj na dłużej i że w dłuższej perspektywie Sokołów będzie znany nie tylko z kiełbasy. Tak więc niniejszym serdecznie witam Wszystkich raz jeszcze! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik Opublikowano 7 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 Witam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignac99 Opublikowano 7 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 Witam na forum, życzę powodzenia i zapraszam do dyskusji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 7 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 Witam i ja. Co zamierzasz zrobić jako pierwszą warkę i jak (zacieranie czy puszka)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loiosh Opublikowano 7 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 Na pierwszą warkę wybrałem gotowca Brewmakers Stout + niechmielony ekstrakt Coopers + ekstrakt w proszku WES. Najpierw chcę się ostukać z takimi rzeczami, które dla Was są codziennością a dla mnie póki co czarną magią. Jak skompletuję więcej sprzętu to wezmę się za zacieranie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 7 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 Witam na forum i życzę samych udanych warek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 7 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 Witam i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czara6 Opublikowano 8 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 Witam na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako1 Opublikowano 8 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 Witam, pozdrawiam i życzę Ci aby sprzęt do warzenia był wykorzystany w 100 albo i w 200% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 8 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 Witam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
henry Opublikowano 8 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 (edytowane) Witam i ja! Wprawdzie jestem raczkujący ledwie po pierwszej warce, ale proponuję od razu zacieranie. Nie jest to trudne, a wiedza zdobyta w procesie bezcenna. Powodzenia!! Edytowane 8 Marca 2010 przez henry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi