Szimi73 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Witam.Początkujący w temacie jestem więc liczę na pomoc.Ale o co loto?Loto o to , że w planie warka AIPA 12 i na cichą(lub inny sposób) mam zamiar dodać wędzoną czarna herbatę Lapsang Souchong i tu pytanie ile tego zadać oraz czy powinienem się przejmować informacją na etykiecie typu , że zawiera SO2 i siarczyny?Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n3uro Opublikowano 23 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Siarczynami aż tak przejmować się nie trzeba. Każde jedno wino je zawiera. A tak mała ilość która się dostanie z herbatą nie da rady ubić Ci drozdzy. Co do ilości surowca niestety nie podpowiem. Nie miałem nigdy styczności nawet . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BEZ ZASAD Opublikowano 23 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Ostatnio dodałem dwa dni przed rozlewem 50g EARL GREY z Liptona na 25 L, herbatę zapażyłem w 1.5 L wody, ostudziłem i wlałem do wiadra, jednak następnym razem dodam bezpośrednio przed rozlewem do butelek strzykawką, jaki będzie efekt napisze Ci jutro bo zostanie otwarta pierwsza butelka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaras Opublikowano 24 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 ja bym się przejmował raczej tym, że ona śmierdzi jak chińskie trampki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szimi73 Opublikowano 26 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Ostatnio dodałem dwa dni przed rozlewem 50g EARL GREY z Liptona na 25 L, herbatę zapażyłem w 1.5 L wody, ostudziłem i wlałem do wiadra, jednak następnym razem dodam bezpośrednio przed rozlewem do butelek strzykawką, jaki będzie efekt napisze Ci jutro bo zostanie otwarta pierwsza butelka Siemka.Miałeś dać znać jaki efekt.Czyżby niewypał , że milczysz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dutrasilva Opublikowano 27 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Chciałem raz użyć wędzonego Lapsang Souchonga ale po powąchaniu zrezygnowałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BEZ ZASAD Opublikowano 27 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Wyszło bardzo smaczne, jest delikatny posmak herbaty, nie przykrywający słodowości i nachmielenia piwa, w ramach testu następnym razem dodam + 10-20g herbaty więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_K Opublikowano 27 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Chciałem raz użyć wędzonego Lapsang Souchonga ale po powąchaniu zrezygnowałem To jakiś lewa musiała być. Ładnie pachnie Winstonem Churchillem. Pomimo bycia miłośnikiem, do AIPy bym nie pchał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matz Opublikowano 27 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Prawdziwy Lapsang wali wędzoną szynką, trust me pracuje w Twinings Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_K Opublikowano 27 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 (edytowane) Niektórym wszystko co wędzone kojarzy się z szynką. Edytowane 27 Czerwca 2017 przez Marcin_K Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dutrasilva Opublikowano 27 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Ja to bym bardziej do spalonej kłody iglaka jakiegoś porównał - za mocno na moje standardy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się