ziomal-111 Opublikowano 12 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 (edytowane) 11.03.2010 godz. 6:20 powoli szykuję się do pracy, przy okazji spoglądam na strony internetowe oferujące zestawy startowe. Jestem strasznie napalony na uwarzenie własnego piwa. Moje marzenie nie może się spełnić od ponad dwóch lat lecz wiem, że dziś jest ten dzień. Wchodzę na stronę WESa. Wypatruje zestaw startowt, wraz z brewkitem. Cena mi odpowiada więc nic nie stoi na przeszkodzie aby wreszcie zamówic to o czym juz dawno myslałem. Zamawiam. Ide do roboty. W czasie pracy co jakiś czas spoglądam na strone WESa i na swojego e-meila. Wreszcie jest potwierdzenie mojej wpłaty. Zamówiłem paczkę z poczty polskiej priorytetem. I teraz mam problem. Czy dojdzie w piatek czy już (niestety) w poniedziałek ? W końcu ma dojśc w ciągu dwóch dni roboczych. 12.03.2010. Czekam. Cały dzień w pracy rozmyślam czy paczka dojdzie juz dziś. Przychodze po pracy godz 15:10 nic nie ma. No cóż czekam do 17 i wychodze sie napić piwka barowego Około 16 podjeżdża samochód Poczty Polskiej. Myślę, chyba do mnie. Tak do mnie. Odbieram pełen radości i szczęscia. Wreszcie po dwóch latach nygustwa mam u siebie w domu zestaw do własnego piwowarzenia. No to jutro zaczynamy Trzymajcie kciuki... Edytowane 25 Września 2013 przez ziomal-111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
natrix Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flood Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Powodzenia! Było potrzebne; ziomal już warzył;-) pzdr flood Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danol148 Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Ziomal napisz czy ruszyło czy nadal stoi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomal-111 Opublikowano 15 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 Po 40 godzinach ruszyło. Teraz ładna pianka sie tworzy.A juz się bałem, że pierwsza warka i nic z tego nie będzie. Później szersze szczegóły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomal-111 Opublikowano 16 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 Właśnie mijają 72 godziny od zadania drożdzy. Temperatura utrzymuję się w granicach 20-21 stopni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomal-111 Opublikowano 24 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 I oto nadeszła wiekopomna chwila. Rozlałem do butelek swoją pierwszą warkę. Troszkę to trwało ale czego się nie robi dla własnego piwka. Piwo tydzień fermentowało na burzliwej i 4 dni na cichej. Za tydzien pierwsza degustacja Tymczasem w drugim ferm, ślicznie fermentuje Stout. Jestem z siebie dumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 24 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 Jestem z siebie dumny I my z Ciebie też , ale daj dojrzeć piwku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danol148 Opublikowano 25 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 Ziomal pamiętaj 1 piwko z pierwszej warki dla mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomal-111 Opublikowano 25 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 Do Ciebie będzie z każdej warki Właśnie naklejam etykiety. Niestety ja będe miał czarno-białą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomal-111 Opublikowano 27 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Przelałem warke nr 2 na cichą. Stoucik jak na młode piwo całkiem całkiem. Dziś po 3 dniach od butelkowania spróbowałem Warke nr 1. Nie jest zbyt klarowna. Ale mam nadzieje, że za kilka tygodni się to zmieni. Piana też niewielka. Ale dam temu piwku czas na dojrzanie w piwnicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomal-111 Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Warka nr 1 smakuje już coraz lepiej. Kolegom smakuje a to jest ważne W końcu oprócz Lecha i Żubra rzadko coś innego piją Dziś też przelałem warke nr 2 do butelek Jutro popełnię lagera. Kolejny brew... Mam nadzieję że już niedługo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomal-111 Opublikowano 29 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 Wczoraj zrobiłem w domku mała imprezkę i zaprosiłem znajomych. Poczęstowałem ich moja 3 warką która stoi w piwnicy ponad miesiać. Wszyscy byli zachwyceni. Mi osobiscie też bardzo smakuje. Dla mnie to moja najlepsza warka. Nic tylko czekac na MŚ za 2 tyg i kosztowac w gronie znajomych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi