ziomal-111 Opublikowano 12 Marca 2010 Udost臋pnij Opublikowano 12 Marca 2010 (edytowane) 11.03.2010 godz. 6:20 powoli szykuj臋 si臋 do pracy, przy okazji spogl膮dam na strony internetowe oferuj膮ce zestawy startowe. Jestem strasznie napalony na uwarzenie w艂asnego piwa. Moje marzenie nie mo偶e si臋 spe艂ni膰 od ponad dw贸ch lat lecz wiem, 偶e dzi艣 jest ten dzie艅. Wchodz臋 na stron臋 WESa. Wypatruje zestaw startowt, wraz z brewkitem. Cena mi odpowiada wi臋c nic nie stoi na przeszkodzie aby wreszcie zam贸wic to o czym juz dawno mysla艂em. Zamawiam. Ide do roboty. W czasie pracy co jaki艣 czas spogl膮dam na strone WESa i na swojego e-meila. Wreszcie jest potwierdzenie mojej wp艂aty. Zam贸wi艂em paczk臋 z poczty polskiej priorytetem. I teraz mam problem. Czy dojdzie w piatek czy ju偶 (niestety) w poniedzia艂ek ? W ko艅cu ma doj艣c w ci膮gu dw贸ch dni roboczych. 聽 12.03.2010. Czekam. Ca艂y dzie艅 w pracy rozmy艣lam czy paczka dojdzie juz dzi艣. Przychodze po pracy godz 15:10 nic nie ma. No c贸偶 czekam do 17 i wychodze sie napi膰 piwka barowego Oko艂o 16 podje偶d偶a samoch贸d Poczty Polskiej. My艣l臋, chyba do mnie. Tak do mnie. Odbieram pe艂en rado艣ci i szcz臋scia. Wreszcie po dw贸ch latach nygustwa mam u siebie w domu zestaw do w艂asnego piwowarzenia. No to jutro zaczynamy 聽 Trzymajcie kciuki... Edytowane 25 Wrze艣nia 2013 przez ziomal-111 Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
natrix Opublikowano 14 Marca 2010 Udost臋pnij Opublikowano 14 Marca 2010 Powodzenia! Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
flood Opublikowano 14 Marca 2010 Udost臋pnij Opublikowano 14 Marca 2010 Powodzenia! By艂o potrzebne; ziomal ju偶 warzy艂;-) 聽 pzdr flood Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
danol148 Opublikowano 14 Marca 2010 Udost臋pnij Opublikowano 14 Marca 2010 Ziomal napisz czy ruszy艂o czy nadal stoi Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
ziomal-111 Opublikowano 15 Marca 2010 Autor Udost臋pnij Opublikowano 15 Marca 2010 Po 40 godzinach ruszy艂o. Teraz 艂adna pianka sie tworzy.A juz si臋 ba艂em, 偶e pierwsza warka i nic z tego nie b臋dzie. P贸藕niej szersze szczeg贸艂y. Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
ziomal-111 Opublikowano 16 Marca 2010 Autor Udost臋pnij Opublikowano 16 Marca 2010 W艂a艣nie mijaj膮 72 godziny od zadania dro偶dzy. Temperatura utrzymuj臋 si臋 w granicach 20-21 stopni. Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
ziomal-111 Opublikowano 24 Marca 2010 Autor Udost臋pnij Opublikowano 24 Marca 2010 I oto nadesz艂a wiekopomna chwila. Rozla艂em do butelek swoj膮 pierwsz膮 wark臋. Troszk臋 to trwa艂o ale czego si臋 nie robi dla w艂asnego piwka. Piwo tydzie艅 fermentowa艂o na burzliwej i 4 dni na cichej. Za tydzien pierwsza degustacja 聽 Tymczasem w drugim ferm, 艣licznie fermentuje Stout. Jestem z siebie dumny Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
josefik Opublikowano 24 Marca 2010 Udost臋pnij Opublikowano 24 Marca 2010 Jestem z siebie dumny I my z Ciebie te偶 , ale daj dojrze膰 piwku Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
danol148 Opublikowano 25 Marca 2010 Udost臋pnij Opublikowano 25 Marca 2010 Ziomal pami臋taj 1 piwko z pierwszej warki dla mnie Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
ziomal-111 Opublikowano 25 Marca 2010 Autor Udost臋pnij Opublikowano 25 Marca 2010 Do Ciebie b臋dzie z ka偶dej warki W艂a艣nie naklejam etykiety. Niestety ja b臋de mia艂 czarno-bia艂膮. Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
ziomal-111 Opublikowano 27 Marca 2010 Autor Udost臋pnij Opublikowano 27 Marca 2010 Przela艂em warke nr 2 na cich膮. Stoucik jak na m艂ode piwo ca艂kiem ca艂kiem. Dzi艣 po 3 dniach od butelkowania spr贸bowa艂em Warke nr 1. Nie jest zbyt klarowna. Ale mam nadzieje, 偶e za kilka tygodni si臋 to zmieni. Piana te偶 niewielka. Ale dam temu piwku czas na dojrzanie w piwnicy. Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
ziomal-111 Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Autor Udost臋pnij Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Warka nr 1 smakuje ju偶 coraz lepiej. Kolegom smakuje a to jest wa偶ne W ko艅cu opr贸cz Lecha i 呕ubra rzadko co艣 innego pij膮 Dzi艣 te偶 przela艂em warke nr 2 do butelek Jutro pope艂ni臋 lagera. Kolejny brew... Mam nadziej臋 偶e ju偶 nied艂ugo. Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
ziomal-111 Opublikowano 29 Maja 2010 Autor Udost臋pnij Opublikowano 29 Maja 2010 Wczoraj zrobi艂em w domku ma艂a imprezk臋 i zaprosi艂em znajomych. Pocz臋stowa艂em ich moja 3 wark膮 kt贸ra stoi w piwnicy ponad miesia膰. Wszyscy byli zachwyceni. Mi osobiscie te偶 bardzo smakuje. Dla mnie to moja najlepsza warka. Nic tylko czekac na M艢 za 2 tyg i kosztowac w gronie znajomych. Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj si臋Zaloguj si臋
Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.
Zaloguj si臋