Hobbysta Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Witam, krótkie i proste pytanie: dlaczego w opisie leżakowania zakres temperatur ma tak duży rozrzut ? https://browamator.pl/ba-niemiecka-ipa-14-zestaw-na-20-l-piwa-z-zacie,3,35,3093 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemas.IE Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Lezakujesz piwo w takiej temperaturze jaka mozesz osiagnac, im nizej tym lepiej wazne zeby bylo stabilnie.Taki zakres podany bo piwo trzymane w w tych temperaturach nie powinno sie zepsuc czy stracic. Nie powinno przechowywac sie piwa powyzej tych 25 stopni. Tylko moja opinia Hobbysta 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sredstvom Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Dodatkowo w nizszej temperaturze piwo chetniej sie klaruje, podobno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Dodatkowo w nizszej temperaturze piwo chetniej sie klaruje, podobno Nie podobno tylko sprawdzone doświadczalnie kilkadziesiąt razy w moim przypadku W szczególności poniżej zakresu pracy użytych drożdży Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się