bajker Opublikowano 26 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 (edytowane) Witam Jako że zostałem "poproszony" przez moją lepszą połowę o zaprzestanie warzenia w kuchni a mogę się wyprowadzić z warzeniem do pomieszczenia w którym mógłbym to robić bez problemowo, jedynie z ograniczeniem do używania otwartego ognia, postanowiłem przejść na grzanie elektryczne. Kadź zacierną mam zamiar zbudować na bazie kega 50l z grzałkami kupionymi od Sprawka, posiadam już wszystkie "klamoty" potrzebne do budowy, teraz tylko spawacz i do dzieła Na kadź warzelną kupiłem garnek 71l (Edenberg) i chciałbym w nim zainstalować grzałkę 3 X 2KW , coś jak na tym zdjęciu od użytkownika Lewatywa8(tu akurat jest podwójna), każdy element grzejny na oddzielną fazę z wyłącznikami aby po doprowadzeniu brzeczki do wrzenia gotować tylko na jednej z nich. Moje pytania są takie: czy ta grzałka się nadaje do tego celu ? czy da radę z z 50-60 litrami ? czy nie będzie przypalać brzeczki ? Mile widziane jakieś sugestie co do zastosowania innych rozwiązań(elektrycznych) Edytowane 26 Listopada 2017 przez bajker Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się