MrT Opublikowano 26 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 (edytowane) Hej, chciałbym stworzyć "luźny" klon owsianej ipy z Pinty - Express IPA. Oto co ułożyłem (wszystkie wyliczenia według BS2): BLG ok. 15,6 (z laktozą) Zasyp: Pale Ale (Weyermann) - 4 kg Carahell (Weyermann) - 0,6 kg Płatki owsiane - 0,5 kg Słód owsiany (Thomas Fawcett) - 0,4 kg Laktoza - 0,4 kg Drożdże: SafAle S-04 Zacieranie: 67C - 60 min. 76C - 10 min. Gotowanie i chmielenie (do poziomu ok. 60 IBU): Czas gotowania: 90 min. Warrior - 15 g - 60 min. Falconer's Flight - 20 g - 0 min. Hop stand prze 20 min. następnie chłodzenie. Citra - 20 g - 0 min. Hop stand prze 20 min. następnie chłodzenie. Ekuanot - 20 g - 0 min. Hop stand prze 20 min. następnie chłodzenie. Laktoza na ostatnie 15 min. Na zimno: Falconer's Flight - 30 g - 5 dni Ekuanot - 30 g - 5 dni Citra - 30 g - 5 dni Suma chmieli: 160 g Wydaje mi się, że receptura jest w miarę prosta i powinno być ok. Będzie z tego coś dobrego? Edytowane 26 Listopada 2017 przez MrT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się