koven Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 (edytowane) Pytanie o minikegi 5l. Jakie toto ma rozmiary? Zmieści się do lodówki bez gruntownego przemeblowania? Edytowane 16 Kwietnia 2010 przez koven Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Pytanie o minikegi 5l. Jakie toto ma rozmiary? Zmieści się do lodówki bez gruntownego przemeblowania? Daj sobie z tym spokój Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EliotMazur Opublikowano 8 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 Jak mnie uświadomił pan na złomie, kegi sa z chromonikieliny. Nie wiem skąd ten mit o nierdzewkowych kegach. _____________________________ akredytacja pca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 8 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 23 minuty temu, EliotMazur napisał: Jak mnie uświadomił pan na złomie, kegi sa z chromonikieliny. Nie wiem skąd ten mit o nierdzewkowych kegach. _____________________________ akredytacja pca Nie rdzewieją to są z nierdzewki ps widzę że spamer trafił tez na to forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c64club Opublikowano 15 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2018 Chromonikieliną nazywa się potocznie stop chromu z niklem. Używany jest do wyrobu drutu oporowego. Stop dosyć plastyczny, łatwo się lutuje cyną. Jedyny element z chromonikieliny jaki możecie mieć w browarze domowym to będzie element grzejny grzałki Wszystkie "spożywcze" nierdzewne rzeczy, przedmioty codziennego użytku, kegi, armaturę, balustrady, wydechy nierdzewne itp. sprzęt robi się ze stali zwanej w skrócie 18/10, 1.4301, 304 czy jak ją zwał. Stal ta jest nierdzewna tylko w określonych warunkach i odpowiednio potraktowana, czyt. pasywowana. Bez tego zardzewieje, jeno wolniej niż "czarna". Keg może rdzewieć na powierzchniach, które turlają sie o beton, jeśli zostały porządnie zdarte i postały w niesprzyjających warunkach. Możecie się jeszcze spotkać z nazwą "Kajner". Wyjątkowo obleśne słowo, a przy okazji zdradza używającego. Gość, który obiecuje pospawanie "kajnerówki", na pewno zrobi to źle, o korozji elektrochemicznej raczej nie słyszał. Nie spotkałem się jeszcze ze spawaczem, który miałby choć minimalną wiedzę na temat stali i używał tej nazwy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi