seevin Opublikowano 17 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 Chciałem uwarzyć stouta z dodatkami, mam pomysł na mieszankę ziarna kakaowca, laski wanilii i ziarna kawy - wymoczone w wódce lub whisky na kilka dni przed dodaniem na fermentacje cichą, która miałaby trwać około 1,5 - 2 tygodnie. Planuję użyć receptury FES autorstwa Dori, robiłem już to piwo i wyszło w porządku. Chcialem się upewnić, czy wybór dodatków jest słuszny, jak je przygotować przed dodaniem? Ta receptura to dobry wybór w tej sytuacji, czy lepiej wybrać coś innego? W jaki sposób można uzyskać większą słodycz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szakal75 Opublikowano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 13 godzin temu, seevin napisał: W jaki sposób można uzyskać większą słodycz? Zacieranie w wyższej temperaturze 72-74 stopni , laktoza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się