Browar Radosław Opublikowano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 (edytowane) Siema siema, czas tutaj wprowadzić jakieś swoje gryzmoły i odnotować, degustacje moich piw. Na początek moje wareczki: Brewkit - Finlandia Bitter Brewkit - Ambiorix Imbir AIPA [PIERWSZA własna receptura] <TEST PIWA - WIDEO> Lukrecja Coffee Milk Stout [własna receptura] Dymiona Pomarańcza [własna receptura] Tea Herbal Ale [własna receptura] Rześkie gody (Berliner Weisse Sour) [własna receptura] <WYBÓR PIWA NA KUŹNIĘ PIWOWARÓW 2018 - WIDEO> Vader (Burnt Ale) [własna receptura] <WARZENIE - WIDEO> RIS [własna receptura] Brown Swiss (Milk Stout) [wysłodziny z RISa] Imbir (AIPA) [własna receptura https://brewness.com/pl/recipe/imbir-wersja-2/view] wersja 2 Hefeweizen [wlasna receptura https://brewness.com/pl/recipe/hefeweizen-52/view] Edytowane 31 Marca 2018 przez Browar Radosław Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browar Radosław Opublikowano 18 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Polecimy z pierwszymi recenzjami: #1 Finlandia Bitter10 st. blg / 3,35% AlcData rozlania: 26.11.2016r.*Styl: Bitter*Skład: Brewkit Finlandia Bitter; Brewkit Plus; Drożdże: Kuivahiva (P60k). *Piana: Jasno kremowa, nietrwała. *Barwa: Bursztynowa, Klarowność: Przygaszona *Aromat i Smak: Kwas chlebowy, lekkie, pijalne. *Goryczka: niska Moja ogólna ocena: Pierwsze piwo zrobione z tzw. gotowca. Bez szału, nie ma się czym zachwycać, jednak niektórym smakowało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browar Radosław Opublikowano 18 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 (edytowane) #2 Brewferm AMBIORIX *15,5° Blg / 5, 5% AlcData rozlania: 11.12.2016r.*Styl: Belgijskie ALE *Skład: Woda; Brewkit Ambiorix; Ekstrakt słodowy jasny pilzneński; Drożdże. *Piana: Jasno kremowa, krótkotrwała. *Barwa: Brązowa, Klarowność: Przygaszona *Aromat i Smak: Kwas chlebowy. *Goryczka: niska Moja ogólna ocena: Drugie piwko i mam wydaje mi się, że na długo ostatnie zrobione z brewkitu. Rozczarowanie bo smakowało praktycznie tak samo jak poprzednie, a niby inny styl. Całe szczęście, że nie ma już żadnej butelki. Tym co próbowali i im smakowało zazdroszczę. Teraz będzie już tylko lepiej. Edytowane 18 Stycznia 2018 przez Browar Radosław Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browar Radosław Opublikowano 18 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Żeby zapomnieć jak najszybciej o dwóch brukiciskach, czas wrzucić coś czym mogę się pochwalić #3 Imbir AIPA14 ° Blg/ 5,68% Alc Data rozlania: 15.01.2017r. *Styl: American India Pale Ale *Skład: Woda; Słód: whole mild malt, pale ale wwyermann, żytni (rye malt), zakwaszający, melanoidynowy; Chmiel: citra, simcoe, cascade; Drożdże: US-05; imbir; cukier trzcinowy; *Piana: Biała, bardzo trwała, gęsta średnio pęcherzykowa. *Barwa: żółta, Klarowność: Opalizująca *Aromat i Smak: cytrusowy, orzeźwiające, lekko wyczuwalny imbir. *Goryczka: wysoka Moja ogólna ocena: W końcu nadszedł czas na pierwsze piwo ze słodu. W końcu bo było (ostatnia butelka na zdjęciu) to piwo, którym mogę się pochwalić z przyjemnością. Na pewno je powtórzę. Bardzo rześkie cytrusowe z mocną goryczką. Idealnie wpisujące się w ideę ducha kraftu. W końcu gdyby tak nie było to by się tak szybko nie „rozeszło”. I gdyby jeszcze było to z dumą bym się zamienił z poczuciem, że uwarzyłem sztosa.Na zdjęciu ostatnia butelczynka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browar Radosław Opublikowano 18 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Kolejne piwo warte uwagi!#4 LUKRECJA Coffee16 ° Blg/ 4,63% Alc Data rozlania: 12.03.2017r. *Styl: Milk Stout *Skład: Woda; Słód: Monachijski, Caramunich, Carafa; Chmiel: Marynka, Flayer; Drożdże: T-58 + S-33; Laktoza; Korzeń lukrecji; Dropsy czeskie; *Piana: Kremowa, trwała, gęsta drobno pęcherzykowa. *Barwa: Czarna, klarowana *Aromat i Smak: Kawowy, czekoladowy, palony i goryczkowy. *Goryczka: średnia Moja ogólna ocena: Konkretne piwo warte spróbowania. Jak dla mnie as wśród ciemnych piw i projektując recepturę coś takiego chciałem uzyskać. Jeżeli ktoś jest chętny na piwną wymianę to parę butelek jeszcze zostało. Polecam. W wałbrzyskiej piwnicy u babci znajdzie się jeszcze kilka butelek jakby ktoś chciał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browar Radosław Opublikowano 3 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 (edytowane) Warka 5: * Dymiona Pomarańcza * 16 ° Blg/ 6,7% Alc Data rozlania: 24.05.2017r. *Styl: Specjalne (wędzone) *Skład: Woda; Słód: Jęczmienny, Wędzony Bukiem, Jęczmienny Whisky, Pale Cara, Zakwaszający; Chmiel: Apollo, Fuggles; Drożdże: S-33; Skurki pomarańczy; *Piana: Biała drobnopęcherzykowa, ładnie osadzająca się a ściankach. *Barwa: Złota. Przejrzyste. *Aromat i Smak: Aromat to przeniesienie się na letni grill na łonie natury. Istnie dochodzące kiełbaski nad żarem. Przy pierwszym łyku to jak przy pierwszym kęsie dobrze odymionej kiełby. Delikatnie wyczuwalna pomarańcza. Na finishu posmak goryczki. Dobre nieprzesadne nasycenie. *Goryczka: Wysoka, ale mimo wszystko przykryta wędzonym smakiem. Moja ogólna ocena: Bardzo specyficzne piwo. Nie każdy by przełknął. Tylko dla koneserów piw wędzonych. Najciepiej pić w temperaturze 10 st i jednak nie degustować jako pierwsze piwo. Polecam, ciekawe doznanie. Polecam gdyż na zdjęciu widnieje jeszcze jedna butelka, która powędruje do „depozytu” wrocławskiego mieszczącego się w sklepie Piwnica na ul.Zaporoskiej. Edytowane 29 Marca 2018 przez Browar Radosław Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browar Radosław Opublikowano 29 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Warka 6:* Tea * 16 ° Blg/ 4,64% Alc Data rozlania: 17.07.2017r. *Styl: Herbal Ale *Skład: Woda; Słód: Pale Ale, Pilzneński, Żytni, Zakwaszający; Chmiel: Mosaic, Centennial, Aramis; Drożdże: S-04; Zielona herbata z pigwą; cukier trzcinowy. *Piana: Obfita bielutka, *Barwa: złoto bursztynowa, zamglona pod zmętnioną *Aromat i Smak: Chmielowy, goryczkowy ze świeżym aromatem zielonej herbaty. *Goryczka: Duża, przyjemna Moja ogólna ocena: To było szybkie piwo. Szybkie bo uwarzone w lato, na urlop. Teraz pozostało po nim jedynie wspomnienie. Rozlane do plastików jako wersja na Woodstock i do szklanych butelek nad morze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browar Radosław Opublikowano 29 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Tym samym zakańczam prezentacje pierwszej szóstki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się