jaroM6 Opublikowano 28 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 Nadeszła pora na modernizację mojego browaru,zaczynam budowę dwóch fermentorów stożkowych o pojemności 200l każdy Blachy już zwalcowane teraz spawanie w podwójnej osłonie gazu,montaż rurek chłodzących i kabli grzewczych oraz izolacji kauczukowej na całą powierzchnię. W planie również automatyczna myjka butelek na 60 sztuk Postaram się pokazywać następne fazy budowy fermentorów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kurt Opublikowano 28 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 Masz rozmach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blade1231 Opublikowano 28 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 A w czym warzysz ? Jakiś HERMS ?Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaroM6 Opublikowano 28 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 Tak mam taki zestaw jak na fotce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario63 Opublikowano 28 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 Też przymierzam się do zrobienia fermentatorów stożkowych,powiedz gdzie znalazłeś taką fajną dennice. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaroM6 Opublikowano 28 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 Kupiłem używany zbiornik i odzyskałem dennice,zakup takiej dennicy graniczy z cudem nie mówiąc o kosztach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pi0tR Opublikowano 2 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Jaki jest mniej więcej koszt budowy jednej sztuki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaroM6 Opublikowano 2 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Jeszcze nie wiem jaki koszt wyjdzie za całość,jak dokonczę robotę to napiszę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo_07_10 Opublikowano 2 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Dnia 28.01.2018 o 11:56, jaroM6 napisał: Kupiłem używany zbiornik i odzyskałem dennice,zakup takiej dennicy graniczy z cudem nie mówiąc o kosztach Dennice są do dostania w kilku sklepach tylko cena niestety zabija. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiwoLab Opublikowano 2 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Godzinę temu, przemo_07_10 napisał: Dennice są do dostania w kilku sklepach tylko cena niestety zabija. Kupiłem w italinox dwie Dz=457 mm po 280 zł netto za sztukę i mnie nie zabiła cena. Dalej żyję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oxy96 Opublikowano 2 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Dnia 28.01.2018 o 11:52, jaroM6 napisał: Tak mam taki zestaw jak na fotce Kurcze pieczone. Co ja tu robię ze swoją emalją 30l :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 3 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 3 godziny temu, oxy96 napisał: Kurcze pieczone. Co ja tu robię ze swoją emalją 30l :] Jestes piwowarem domowym i nie myślisz o lewiznach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaroM6 Opublikowano 3 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 18 godzin temu, PiwoLab napisał: Kupiłem w italinox dwie Dz=457 mm po 280 zł netto za sztukę i mnie nie zabiła cena. Dalej żyję Dobrze że żyjesz cena jest wysoka ja za 400zł kupuję zbiornik 140 litrów i mam dwie dennice i zostaje walec do wykorzystania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaroM6 Opublikowano 3 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 4 godziny temu, anteks napisał: Jestes piwowarem domowym i nie myślisz o lewiznach Nie myślę o lewiznach mam dużą rodzinę i masę znajomych dajemy radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiwoLab Opublikowano 3 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 (edytowane) 2 godziny temu, jaroM6 napisał: Dobrze że żyjesz cena jest wysoka ja za 400zł kupuję zbiornik 140 litrów i mam dwie dennice i zostaje walec do wykorzystania Przy następnym fermentorze pomyślę o dennicy z odzysku. Będzie się z pewnością lepiej żyło. EDIT: Trochę przepłacasz, tak na szybko znalazłem trochę taniej: https://www.olx.pl/oferta/bojler-zbiornik-hydrofor-bufor-ze-stali-nierdzewnej-CID628-IDhxrqz.html#f29b422032 https://www.olx.pl/oferta/bojler-zbiornik-hydrofor-ze-stali-nierdzewnej-120-litrow-CID628-IDpc4rf.html#f29b422032 Edytowane 3 Lutego 2018 przez PiwoLab Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaroM6 Opublikowano 4 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 20 godzin temu, PiwoLab napisał: Przy następnym fermentorze pomyślę o dennicy z odzysku. Będzie się z pewnością lepiej żyło. EDIT: Trochę przepłacasz, tak na szybko znalazłem trochę taniej: https://www.olx.pl/oferta/bojler-zbiornik-hydrofor-bufor-ze-stali-nierdzewnej-CID628-IDhxrqz.html#f29b422032 https://www.olx.pl/oferta/bojler-zbiornik-hydrofor-ze-stali-nierdzewnej-120-litrow-CID628-IDpc4rf.html#f29b422032 kupuję dokładnie od tego gościa ale koszt przesyłki trzeba doliczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelangel Opublikowano 21 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 I jak tam modernizacja idzie coś do przodu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaroM6 Opublikowano 22 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Powoli do przodu,jeden fermentor jest pozczepiany gotowy do spawania,trochę blokuje brak czasu za niedługo coś pokażę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaroM6 Opublikowano 30 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2018 Po dosyć długim czasie jeden fermentor prawie gotowy,zostało tylko założenie izolacji z pianki kauczukowej 25mm i wstawienie elektroniki do sterowania chłodzeniem/grzaniem Marcin_K i noxny 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi