kopyr Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Piwo niestety dość gwałtownie opuściło butelkę, co zaskoczyło mnie tym bardziej, że nie jest stare, a butelkowane było 5. lutego. Także lepiej jacer poupuszczaj gazu, bo będą granaty. Piana: bardzo obfita, trwała. Kolor: bardzo ładny złocisty, aczkolwiek poprzez poderwanie osadu jest brzydko mętne.Nie jest to subtelna opalizacja, ale zawieszone drobinki drożdży. Wysycenie: jak już pisałem zdecydowanie zbyt duże, później po odgazowaniu nieco go brakuje. Zapach: bardzo przyjemny chmielowy z charakterystyczną nutą Munichów. Nie wiem, czy nie wyczuwam nuty popcornowej, za którą podobno odpowiada zbytnia zasadowość wody. Smak: solidna, nieco ziołowa goryczka - to lubię . Orzeźwiające, nuty słodowe (typowo Munichowe) wyraźne. Życzyłbym sobie takiego piwa w sklepie, no i w BK . Nie wiem czy piwo zbyt szybko zabutelkowane, czy za szczodrze sypnięto cukrem (raczej to drugie). Dobra rada po raz drugi - upuścić gazu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 (edytowane) Dziwne, bo wczoraj piłem i było wszystko OK. Mówisz, że sie cos poderwało z dna? W tych kilku egzemplarzach co otwarłem jest zbita cieniutka warstweka na dnie. Cięzko nawet je wypłukać. Nic juz nie wiem. Edytowane 7 Kwietnia 2010 przez jacer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Dziwne, bo wczoraj piłem i było wszystko OK. Ale... zapomniałem dopisać, że u mnie stało w temp. pokojowej, bo z racji, że wlazło bez kolejki do kolejki do picia, nie chciało mi się go wynosić. Być może to jest przyczyną, ale to świadczy o tym, że będą z nim problemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 No to może dlatego. Drugie schowaj do chłodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Foto: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi