Thorime Opublikowano 20 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 Potrzebuję sprawdzić pod względem szczelności i bezpieczeństwa użytkowania reduktor CO2 we Wrocławiu. Kontaktowałem się już z Gami, Supon i paroma innymi mniejszymi zakładami. Gami może mi sprawdzić szczelność, ale nic więcej, a mi bardziej zależy na bezpieczeństwie. Szczelność mogę sprawdzić pod wodą, albo pianką, ale nie o to chodzi. Ma być pełna profeska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 20 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 Znalazłeś go na złomowisku, co z nim nie tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorime Opublikowano 21 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Przy ostatnim rozlewie zachowywał się dziwnie, "strzelał". Nie wiem czy to z zaworu bezpieczeństwa, czy z innego ustrojstwa. Dodatkowo pozostawiłem go przy butli na noc i rano nie było gazu. Teraz ciężko mi jest stwierdzić czy czegoś nie dokręciłem, czy z nim jest coś nie tak. Przy okazji napełnienia butli chciałbym go przetestować. Te strzelanie zaczęło występować po tym jak zostawiłem go podłączonego do petainera, z tym że wtedy gazowałem przez otwór rozlewczy, do wężyka dostało się piwo, może przeszło też do środka reduktora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateos Opublikowano 21 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Pewnie zalałeś membranę, musisz rozkręcić korpus i wyczyścić ją. Thorime 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorime Opublikowano 22 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 Dzięki za podpowiedź, sprawdziłem, widać tam pozostałości po płynie. Pierwszy raz rozbierałem reduktor, teraz już się nie obawiam. Uzupełniam butlę, dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi