Marozba Opublikowano 31 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 Witam, czy ktoś jest w stanie dać jakaś recenzje tego oto sprzętu: http://twojbrowar.pl/pl/fermentownia-browaru/158-napowietrzacz-brzeczki.html Zastanawiam się nad dokupieniem http://twojbrowar.pl/pl/fermentownia-browaru/2039-kostka-ze-stali-nierdzewnej.html jednak mimo wszystko jestem trochę sceptyczny co do efektywności w zestawieniu z "tradycyjnymi" mechanicznymi metodami napowietrzania jak bujanie fermentorem itp. Jest ktoś w stanie wypowiedzieć się na ten temat? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytus Opublikowano 31 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 Ja posiadam "kamień" ze stali z TB. W połączeniu z tlenem w sprayu - nie kupowałem butli- działa zajefajnie. Ok 5-10s i masz natlenioną brzeczkę 25l. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Łyżwa Opublikowano 31 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 Kamień można kupić u chinczyków i do niego potrzebny jest nebulizator, ja mam espranze za 75 ziko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marozba Opublikowano 31 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 Dzięki za info, pokombinuje coś w najbliższym czasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e5mercury Opublikowano 31 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 Sprawdz dziennik Vettisa który opisuje jak u niego sprawuje się taki kamień i jak go używa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korzen_ Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Dnia 31.03.2018 o 06:47, Tytus napisał: Ja posiadam "kamień" ze stali z TB. W połączeniu z tlenem w sprayu - nie kupowałem butli- działa zajefajnie. Ok 5-10s i masz natlenioną brzeczkę 25l. Na ile starcza Ci opakowanie tlenu, ile litrów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytus Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Jedno opakowanie wystarcza mi średnio na 5 warek 20-25 Litrów. cena opakowania przy zakupie chyba 3 szt. wychodziło 20zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Godzinę temu, Tytus napisał: Jedno opakowanie wystarcza mi średnio na 5 warek 20-25 Litrów. cena opakowania przy zakupie chyba 3 szt. wychodziło 20zł Mógłbyś pokazać fotkę tego tlenu i jak podłączyłeś tam wężyk? Bo faktycznie są takie cuda na Alledrogo i w sumie chętnie bym spróbował tylko boję się, że pechowo wybiorę akurat taki który oprze się zamontowaniu wężyka, a inhalować się tlenem raczej nie planuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytus Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 kupiłem taki zestaw z maską faktycznie ale nie podłączając maski cienki wężyk pasujący do kamienia pasuje do końcówki - dyszy (plastikowa nasadka jak w sprejach). zdjęcia nie zrobię bo akurat skończył mi się i nie zamawiałem. przymierzam sie do przejścia na butle z tlenem - na dłużej starczy i na dłuższą mete powinno wyjść jeszcze taniej. kupowałem dokładnie taki http://allegro.pl/tlen-inhalacyjny-medyczny-99-8l-maska-i6915025397.html ale każdy ma taką samą dyszę do której zakłada się maskę. Dysza ma na końcu wylotu rurkę która idealnie pasuje do wężyka. wariat 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi