wariat Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 (edytowane) Cześć! Szukam i szukam, nie mogę znaleźć sposobu na przeliczenie ekstraktywności słodu na PPG (Points / Pound / Gallon). To rozumiem do kompletu z SG jankeska jednostka i chętnie bym to olał tylko lubię formularze wypełniać prawdą, a strona od receptur grainfathera życzy sobie właśnie podanie PPG słodu to mam problem :> No bo teraz biorę sobie słód, czytam charakterystykę i mam ekstrakt 79% i chcę wpisać to PPG w formularz i być jak najbliżej prawdy, jak to przeliczyć? EDIT: Dobra, trzy dni szukałem, nie znalazłem, ale jak zapytałem tutaj to zaraz trafiłem do: http://howtobrew.com/book/section-2/what-is-malted-grain/extraction-and-maximum-yield Czyli ekstraktywność 79% → 46 × 0,79 = 36,34 PPG Edytowane 13 Kwietnia 2018 przez wariat Znalazłem odpowiedź witur 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się