sharky Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Witam, Czy ktoś z was ma może doświadczenie z wyciąganie fittingu w kegach 10L z Piasta/Boguszów ? Fitting wygląda jak Euro (typ M) ale nie jest wkręcany tylko wciskany na pierścieniu. Najprawdopodobniej pierścień trzeba jakoś ścisnąć przez sześć otworów znajdujących się w gnieździe fittingu i wyciągnąć. Pozdrawiam Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystian.z Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2018 W otwory trzeba włożyć np. Nakrętki M4 na płask i skręcić dookoła opaską i fitting powinien wyjść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharky Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Nie wiem czy ten pierścień jest zapieczony czy co, ale w ten sposób nie potrafię go wyciągnąć fittinga. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystian.z Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Podeślij fotkę otworów, może jest zapieczony ale normalnie po wciśnięciu go dookoła powinien wyskoczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharky Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Tak to wygląda. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystian.z Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Ja otwierałem mój z identycznym fittingiem i robiłem tak opisałem wcześniej. Jak wciśniesz pierścień to podważ fitting o rant kega z dwóch stron czymś dłuższym np. Kawałkami desek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharky Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Ok. spróbuje jeszcze raz. W jaki sposób zamykasz beczkę ? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystian.z Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Później fitting wciskasz i tyle ale jest bardzo niewygodna obsługa tego kega, ja otwierałem go jednorazowo. Aa jak włożysz nakrętki w otwory to owinąć dookoła taśmą to nie będą wypadać przy ściskaniu opaską. sharky 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharky Opublikowano 2 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 Udało się !! z tym że musiałem zeszlifować nakrętki, bo były trochę za wysokie. Mam trochę inną metodę wyciągani, po zaciśnięciu nakrętek uderzam w fitting gumowym młotkiem i fitting sam wyskakuje. Dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madbart Opublikowano 16 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2022 Jakiś czas temu dostałem ten keg. Mam go otwartego, jak teraz zamknąć po nalaniu nawet wody? Jak generalnie wygodnie obsługiwać tego KEGa? Wygląda na strasznie skomplikowany mechanizm. :S W sensie otwarcie/zamknięcie. Głowica to M? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 17 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2022 taki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madbart Opublikowano 9 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2022 taki! mam i głowicę, muszę tylko opracować sprawny sposób zamykania i otwierania .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi