grizzly Opublikowano 17 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Witam Mam pytanie odnośnie kegów po coli . Wiem że są z pinlockami i że nie mają zaworów bezpieczenstwa w klapie. Pytanie : 1.Czy ktoś zna może jakiś sposób, jakieś przejściówki? aby przerobić w prosty sposób pinlock na balllock ? Czy te pinlocki można wykrecić z obudowy i wkrecić balllocki jeśli takie się posiada.? Czy rozmiary otworów dla pinlock i balllock są takie same?Pytam bo nigdy nie miałem przyjemności pobawić się tymi kegami. 2.Czy jest może jakiś adapter lub coś podobnego , który by umożliwiał zamontowanie zaworu bezpieczeństwa w klapie po coli , bez spawania? 3.Czy całe klapy mają takie same rozmiary w keg cola i keg pepsi? Tzn czy można do kega coli dać przykrywkę pepsi i zachować szczelność? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pabllo_Lodz Opublikowano 18 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 AD1 - tak http://allegro.pl/cornelius-keg-pepsi-glowice-nowe-ball-lock-9-16-i6801440993.html AD2 - widziałem na us stronie homebrew że są zawory wkręcane z uszczelką. AD3 - to jedno i to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BretBeermann Opublikowano 18 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 Jak są kegi AEB, mozesz kupić głowice od kolega DAMTRY na piwo.org. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzly Opublikowano 22 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 Dzięki serdeczne za odpowiedzi. Mam okazje kupić po coli ale, że nie bawiłem się jeszcze z kegami wolałbym aby był z zaworem bezpieczeństwa :). Jeśli przykrywka rozmiarowo taka sama cola/pepsi to może gdzieś okazyjnie dokupię przykrywkę z zaworem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shallet Opublikowano 12 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2021 Czy każdy keg Coca-cola można przerobić na ball lock? Na alle..ro są 2 rodzaje głowic ball loc - 14mm i 14.5mm (średn.zewn.gwintu). Czy są jeszcze inne gwinty w kegach Coca-cola? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi