krwaks Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Witam serdecznie wszystkich piwowarów! Mieszkam w Tychach, nawet pracowałem kiedyś w studenckich czasach w Browarach Tyskich: w Książęcym i nieistniejącym już Obywatelskim ale to stare dzieje (Pierwsze Gronie, Karolinka, Jan III, Koźlak). Od lipca 2009 bawiłem się z przeróżnymi puszkami (ze względu na oszczędności czasowe tak długo) a było tego do dzisiaj 33 warki (ponad 1400 butelek). Czy mogę o sobie w związku z tymi puszkami mówić "piwowar domowy"? W tym czasie przeczytałem prawie wszystkie wątki na wszelkich forach o piwie domowym i chyba nadszedł czas na zacieranie. A z tego co przeczytałem ..... liczy się tylko zacieranie...... Mogę dodać, że "sklepowe" piwa, w tym "tyskie" to po moich piwkach wcale mi (żonie, znajomym) już nie smakują. Obecnie kompletuję sprzęt i biorę się za "prawdziwe" warzenie. Pozdrawiam i do "usłyszenia"! Rafał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Witam Piwowara Domowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek63 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 33 warki w dziewięć miesięcy? Szacun! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Czesc zacieraj, zacieraj teorii już dość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Heee, i ja witam, 33 warki w dziewięć miesięcy? Szacun! Bo my na śląsku to lubimy pracować, szczególnie przy tym co lubimy. A czy kolega opisze swoje poczynania? Można choćby zacząć od zacierania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi