Lejtos Opublikowano 25 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 Witam. Przychodze z dość moze nietypowym pytaniem. Co sadzicie o dodaniu szczypty cukru bądź glukozy do wody z drożdżami (przed wlaniem do brzeczki)? Miałem sytuację gdzie po dodaniu drożdży no-name nie pojawił sie żaden pęcherzyk chociaż trzymałem je dobre 30min. Dodałem cukier na probe co sie stanie. Po 5 min pojawiła sie pianka. Drożdże tak czy tak wylałem bo nie wiem czy moge je dodac czy lepiej nowe rozrobic tak jak to zresztą zrobilem (te juz mają name ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanielN Opublikowano 25 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 16 minut temu, Lejtos napisał: Witam. Przychodze z dość moze nietypowym pytaniem. Co sadzicie o dodaniu szczypty cukru bądź glukozy do wody z drożdżami (przed wlaniem do brzeczki)? Miałem sytuację gdzie po dodaniu drożdży no-name nie pojawił sie żaden pęcherzyk chociaż trzymałem je dobre 30min. Dodałem cukier na probe co sie stanie. Po 5 min pojawiła sie pianka. Drożdże tak czy tak wylałem bo nie wiem czy moge je dodac czy lepiej nowe rozrobic tak jak to zresztą zrobilem (te juz mają name ) @Lejtos moim zdaniem nie jest to dobry pomysł. Zerknij tutaj, dowiesz się jak to zrobić poprawnie i jaki jest cel rehydracji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lejtos Opublikowano 25 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 Ok dziękuję za odpowiedź. Pierwszy raz robiłem ale wolałem nie ryzykować wiec rozrobilem inne drożdże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się