jaro_78 Opublikowano 27 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 (edytowane) Witam wszystkich. Po uwarzeniu 25 warek w garnku na gazie postanowiłem usprawnić sobie to wszystko, warki maja przeważnie po około 70l... Zacierałem w KEGu 50l z mieszadłem grzanym gazem, do wysładzania przeważnie szło mi 30-40l wody która grzałem również gazem na drugim taborecie. Warzenie w garnku 100l . Trochę się tego nadźwigałem ... A teraz planuję HERMSa i mam kilka wątpliwości.. 1. Jako MLT będzie garnek 100l z fałszywym dnem... A może lepiej dokupić garnek 70l i ten 100l zostawić jako warzelny??? 2. Jako HLT lepszy będzie garnek 70l czy 50l wystarczy??? 50l mam ale zastanawiam się czy jak włożę tam wężownice to czy wody wystarczy do wysładzania 3. W MLT robicie mieszadła?? Jeśli tak to jak mocujecie na garze wspornik do którego przykręcony jest silniczek od wycieraczek??? Edytowane 28 Czerwca 2018 przez jaro_78 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się