jun22 Opublikowano 2 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2018 Jaką temperaturę brać pod uwagę przy nagazowaniu piwa w kegu . Keg będzie podpięty do schładzarki przepływowej? Czy przyjąć temp. otoczenia kegu ,czy temperaturę w schładzarce ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronek Opublikowano 3 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2018 Hej temperatura otoczenia oczywiście. Jest tu na forum fajny arkusz z zakresami temp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jun223 Opublikowano 3 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2018 Jak nagazuje 1 Bar w 17°C to czy po schlodzeniu nie będzie za mało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramnic Opublikowano 3 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2018 Hmm, a to piwo nagazowane z przyjęciem temperatury otoczenia nie będzie się potem mocno pienić z kranu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jun22 Opublikowano 4 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2018 Robiłem próbę wg. filmu na YT dwa strzały 3bar po 15 min .Keg podłączony bez schładzarki do kranu . Leciała sama piana. Na doświadczenia nie mam zbytnio czasu . Szukam bardziej zorientowanych w temacie. Jeszcze jest taka ewentualność , że piwo się uspokoi w wężownicy schładzarki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się