Tomasz Sosnowski Opublikowano 6 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 Cześć! Czy taki zestaw skonstruowany do pędzenia bimbru może się przydać przy warzeniu piwa? Czy grzałki nie będą przypalały zacieru? Jak można ustawić sterownik? Dostałem od znajomego taką maszynę i chciałbym ją wykorzystać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwosz86 Opublikowano 6 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 3 godziny temu, Tomasz Sosnowski napisał: Czy grzałki nie będą przypalały zacieru? Żeby nie przypalało zacieru, musiałbyś go stale mieszać. Tyle, że z takim ustawieniem grzałek, nie za bardzo wiem jakby to mieszadło miało tam pracować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert87 Opublikowano 8 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2018 To prędzej jako kadź warzelna...Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Sosnowski Opublikowano 13 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2018 Podpowiedzcie coś jeszcze! Zacieranie przeprowadzę w tym urządzeniu, później przełożę do plastikowej beczki na wysładzanie i znowu przeleję do tego urządzenia na końcowe gotowanie i chmielenie - tak ja to widzę. Pomóżcie proszę, bo chcę uwarzyć piwo na wesele, mam nadzieję, że ta maszyna coś przyspieszy. Mamy bardzo słabe ciśnienie gazu i męczyłem się ostatnie kilka warek.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankasper Opublikowano 13 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2018 (edytowane) BIAB A po gotowaniu, zanim zaczniesz chłodzić, odczekaj z minutę. Żeby osad nie siadał na wrzące grzałki. Edytowane 13 Lipca 2018 przez Jankasper Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi