Dzwiekosklony Opublikowano 17 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 Przypadkowo zadałem rehydratyzowane drożdże do brzeczki o temperaturze 50 stopni.Czy jest szansa że one wystartują jak temperatura spadnie do 18-22 stopni ?Czy jeżeli tak, to naprodukują dużo niechcianych aromatów.Jeżeli by nie wystartowały, to czy mogę zadać Safale 04 (takie mam pod ręką) licząc że odratuję 20 litrów brzeczki czy bezpieczniej wylać wszystkl do kibla? Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dwesoly Opublikowano 17 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 Daj jak najszybciej te 04, te 05 nie wystartują Dzwiekosklony 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szakal75 Opublikowano 18 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 (edytowane) 13 godzin temu, dwesoly napisał: Daj jak najszybciej te 04, te 05 nie wystartują No chyba jednak nie jak najszybciej jeśli temperatura oscyluje nadal w okolicach 50 stopni. Wówczas należy schłodzić brzeczkę do temp. 15-18 stopni i dopiero wtedy zadać nowe drożdże Edytowane 18 Lipca 2018 przez morfitru75 koholet i josephson 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dwesoly Opublikowano 18 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 4 godziny temu, morfitru75 napisał: No chyba jednak nie jak najszybciej jeśli temperatura oscyluje nadal w okolicach 50 stopni. Wówczas należy schłodzić brzeczkę do temp. 15-18 stopni i dopiero wtedy zadać nowe drożdże Ty tak serio? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szakal75 Opublikowano 18 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 (edytowane) 2 minuty temu, dwesoly napisał: Ty tak serio? Różne kwiatki są na forum więc lepiej wszystko dokładnie wyjaśniać Ostatnio dla kogoś tam słód i ekstrakt słodowy to było to samo Edytowane 18 Lipca 2018 przez morfitru75 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się