CarTomeX Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 (edytowane) Sprzęt jakim dysponuję: Garnek z stali nierdzewnej 30L Filtratory z oplotu Fermentor z rurką fermentacyjną 2szt. Fermentor z kranikiem Areometr Łyga piwowarska Kapslownica Greta Warki: #1- Hefe-Weizen Edytowane 22 Sierpnia 2018 przez CarTomeX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarTomeX Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 (edytowane) #1- Hefe-Weizen 12°BLG Zasyp: Pszeniczny 2,5 kg Pilzneński 1,5 kg Karmelowy jasny 0,2 kg Zacieranie w 12 l wody: 46°C - 15 min. 63°C - 25 min. 72°C - 40 min. 78°C - 10 min. Drożdże: Mauribrew Weiss Wysładzanie: 15 l wody w temp. 78°C Gotowanie z chmieleniem: 60 min. Lubelski 20g - 60 min. Fermentacja burzliwa 10 dni temp. zmienna między 26 a 20 Butelkowanie: 6g glukozy na 1 l piwa. Edytowane 22 Sierpnia 2018 przez CarTomeX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się