anteks Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Pytanko, jak jest objętość w litrach 1 kg mokrej szyszki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c64club Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Objetosc scisnietej czy sypanej do sloja? Mam pare krzakow dzikusa, aromatu zero ale szyszka to szyszka, mozna sprawdzic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2018 6 minut temu, c64club napisał: Objetosc scisnietej czy sypanej do sloja? Mam pare krzakow dzikusa, aromatu zero ale szyszka to szyszka, mozna sprawdzic. Luźno wsypanej np do fermentora. ps ja swoją będę mógł sprawdzić za 3 tyg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c64club Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2018 (edytowane) To sprawdze. Z tych szyszek i tak rewelacji nie bedzie, pachna tylko trawa. Ile ich orientacyjnie moze wlezc na kilogram? Dwa litry, piec czy tez kompletnie nie masz rozeznania? Nie chcialbym zbierac calego wora, ale tez nie chce z 50g liczyc, bo moze wyjsc spora rozbieznosc. Edytowane 26 Sierpnia 2018 przez c64club Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2018 (edytowane) Nie pamiętam, kiedyś sprawdzałem (ale chyba sporo więcej). Może ktoś akurat zrywa? Edytowane 26 Sierpnia 2018 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanielN Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2018 (edytowane) 9 godzin temu, anteks napisał: Pytanko, jak jest objętość w litrach 1 kg mokrej szyszki? Tak wygląda 300 gramów szyszki chmielu. Ważone oczywiście jak była sucha. Objętościowo będzie to trochę więcej jak 3 litry. Chmiel jest ułożony luźno. Edytowane 27 Sierpnia 2018 przez Daniel() Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c64club Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Właśnie zważyłem jakieś 2l dorodnych szyszek. 130 g. anteks 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi