uups Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 (edytowane) Pomyślałem sobie że juz czas robić zapiski , ponieważ zacząłem warzyć na całego . Sprzęt nie do końca skompletowany ale można już zacierać. A więc tak : sobota 24.04.2010 Warka nr. 07 WEIZEN Zasyp pilzneński 2,5kg pszeniczny 3,0kg lubelski 25g przez 60 min lubelski 15g przez ostatnie 15min zacieranie zasyp 37 ' 43' - 20min 51' - 15min 63' - 10min 67' - 20min 72' - 30min podgrz do 78 i filtrowanie gotownie 75min drożdże WLP 300 zadane bezpośrednio do fermentatora wyszło 23 l 12blg Edytowane 3 Maja 2010 przez uups Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uups Opublikowano 3 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 sobota 01.05.2010 warka nr. 07 zlana na cichą było 4,5 blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uups Opublikowano 3 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 (edytowane) sobota 01.05.2010 WARKA 08 weizenboock miodowy pilzneński 2,5 kg pszeniczny 3,0 kg Carapils 0,5 kg lubelski 45g lubelski 10g miód 0,6 kg zacieranie 40' zasyp 44' - 10min 53' - 10min 63' - 15min 68' - 20min 72' - 30min 78' filtracja chmielenie 85min lubelski 45g od początku lubelski 10g ost 10min miód 0,6 kg ost 10min drożdże gęstwa z poprzedniej warki WLP 300 wyszło 23 15blg podziękowania dla józefika który podał przepisy i pomagał przy warzeniu online Edytowane 3 Maja 2010 przez uups Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 Weizen!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uups Opublikowano 3 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 (edytowane) warka 09 Pale ale zacieranie 10 min 53 ' 45min 66' 20min 72' 78 koniec zrzut po prawej jest aktualny tego po lewej nie mogę usunąć uparło się czy jak wyszło 24 L 13,1 blg Edytowane 3 Maja 2010 przez uups Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uups Opublikowano 3 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 dzięki jacer twój głos jest nieoceniony tak trzymaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uups Opublikowano 6 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 (edytowane) WARKA 10 SAISON według receptury Dori wprawdzie troszkę zmodyfikowany Zacieranie zacieranie zasyp 53' 60min 64' 20min 72' 78 filtracja Chmielenie 90 min 30g Marynki - 65 minut 20g saaz 20 minut 10g saaz 5 minut miód dodany w 75 min gotowania skórki pomarańczy w 80 min wyszło 23 L 15,1 blg proszę o rady , opinie mile widziane co zmienić , co poprawić itp Uploaded with ImageShack.us Edytowane 11 Maja 2010 przez uups Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolomar Opublikowano 7 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 Nie ma co Mistrzyni poprawiać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uups Opublikowano 7 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 jakby co to mam na imie Adam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uups Opublikowano 11 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 WARKA NR 07 wczoraj butelkowane zeszło do 3,5 blg 145 g glukozy dodałem do 200g młodego piwa lekko go podgrzewajac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uups Opublikowano 12 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 WARKA 08 zlane na cichą zeszło do 4 blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uups Opublikowano 12 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 (edytowane) WARKA 11 Dunkelweizen zacieranie zasyp 37 ' 43' - 20min 51' - 15min 66' - 30min 72' - 30min podgrz do 78 i filtrowanie gotowanie 100 min lubelski 60 min 30g lubelski 30 min 10g gęstwa WLP 300 wyszło 23 L 12,5 blg oraz rezerwa 1,5L Edytowane 12 Maja 2010 przez uups Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uups Opublikowano 15 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 dzisiaj weizenboock miodowy poszedł w buteleczki na 20l dodałem 135 g glukozy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uups Opublikowano 15 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 (edytowane) WARKA NR 12 DRY STOUT zasyp 56 * 62 * - 20 min 67* 30 min 72* 30 min 78 filtracja wyszło 24 L - 11blg Edytowane 20 Maja 2010 przez uups Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uups Opublikowano 20 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 WARKA 09 ALE PALE po długich bojach ale pale poszło na cichą zeszło do 3,5 blg WARKA 11 Dunkelweizen zszedł do 2,5 blg więc nie dałem go na cichą tylko do butelek z dodatkiem 160g glukozy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uups Opublikowano 23 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 WARKA 13 PALE ALE II zasyp 47' 10 min 53 ' 45min 66' 20min 72' 78 koniec wyszło 23 L 14 blg troszkę za wysokie tak mi się wydaje przynajmniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uups Opublikowano 25 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 (edytowane) WARKA 09 Ale pale poszło do butelek + 155g glukozy zeszło do 3,5 blg WARKA 10 Saisonwedług dori zszedł do 2,5 blg no i oczywiście poszedł na cichą Dori czy twoje saisony są mętne ? na tym etapie ? ...pozdr Edytowane 25 Maja 2010 przez uups Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Dori czy twoje saisony są mętne ? na tym etapie ? ...pozdr Tak, są dość mętne, ale później ładnie się klarują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uups Opublikowano 27 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 warka 10 saison zeszło do 2blg dodałem 150g glukozy i w butelki 48 sztuk wyszło wyglada bardzo ładnie zobaczymy jak będzie smakować ile saison powinien leżakowac ? możliwe że może mieć 9,3 % alkocholu ? skoro miało 15,1 teraz ma 2 blg ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolomar Opublikowano 27 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 Raczej do 7% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 27 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 warka 10 saison zeszło do 2blg dodałem 150g glukozy i w butelki 48 sztuk wyszło wyglada bardzo ładnie zobaczymy jak będzie smakować ile saison powinien leżakowac ? możliwe że może mieć 9,3 % alkocholu ? skoro miało 15,1 teraz ma 2 blg ? trzy miesiące minimum według mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 27 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 (edytowane) nowy sprzęt dla uupsa Edytowane 27 Maja 2010 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uups Opublikowano 27 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 wygląda pięknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 27 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 uups to ale polecisz teraz z tymi warkami i kto to wypije ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 27 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 Pikne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się